Ωραιόκαστρο, 11.11.2010


Τίποτε περισσότερο παρά ένα ευτελές προεκλογικό πυροτέχνημα αποδείχθηκε η διαβόητη πρόσκληση του απερχόμενου δημάρχου Καλλιθέας για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ενώπιον των πολιτών του νέου δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο ίδιος πρότεινε σε μια εμφανή κίνηση εντυπωσιασμού την οργάνωση ανοικτής συζήτησης, αλλά, όπως κατέστη σαφές, την ήθελε χωρίς ακροατήριο. Διότι είναι πραγματικά αδιανόητο να προσκαλείς τους πολίτες να παρακολουθήσουν ένα ντιμπέιτ στις 12.30 το μεσημέρι, όταν δηλαδή όλος ο κόσμος βρίσκεται στην εργασία του.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας, εξάλλου, απέδειξε περίτρανα ότι φοβάται τον διάλογο, αφού μόλις μιάμιση ώρα νωρίτερα από τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι που ζητούσε να γίνει ανοικτή συζήτηση υπήρχε ήδη προγραμματισμένο ντιμπέιτ στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», στο οποίο όμως δεν προσήλθε.

Με θλίψη παρακολουθούμε, ακόμη, την απαξιωτική συμπεριφορά του έναντι των συνυποψηφίων μας στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, αλλά και έναντι των πολιτών που τίμησαν τους τρεις συναδέλφους μας με την ψήφο τους, καθώς ο κ. Σαραμάντος απέρριψε και μάλιστα κατά τρόπο άκομψο την πρότασή μας συντονιστές του ντιμπέιτ να οριστούν ο κ. Αστέριος Γαβότσης, η κα Χριστίνα Αλίρη και ο κ. Άγγελος Θεμελής.

Μας εξέπληξε, μάλιστα, το γεγονός ότι, παρ’ ότι είναι μέχρι σήμερα δήμαρχος της Καλλιθέας, αρνήθηκε η ανοικτή αυτή συζήτηση να οργανωθεί στο πολιτιστικό κέντρο της Νεοχωρούδας. Βεβαίως, σε δεύτερη σκέψη κατανοούμε ότι για ευνόητους λόγους θέλησε να αποφύγει τις συγκρίσεις που μοιραία θα γίνονταν ανάμεσα στο τεράστιο έργο που έχει υλοποιηθεί στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και στην εγκατάλειψη που επεφύλαξε η δική του διοίκηση για τις περιοχές της Καλλιθέας.

Δυστυχώς για τον ίδιο οι μάσκες έπεσαν και οι προθέσεις αποκαλύφθηκαν. Οι απαντήσεις θα έλθουν πράγματι την Κυριακή μέσα από την ετυμηγορία των ίδιων των πολιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top