Η Χάρις Αλεξίου «ντύνει» με τη φωνή της το τρέιλερ της νέας ταινίας του Ιθαν Χοκ! Το αγαπημένο κομμάτι της τραγουδίστριας «Για ένα tango» επιλέχτηκε από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ για την προώθηση της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής «Βefore Midnight», η οποία έχει γυριστεί και στη χώρα μας προβάλλοντας ομορφιές της Μεσσηνίας.




«Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα tango / κι ένα άγγιγμά σου κάτω από το τραπέζι / Αδιάφορα τριγύρω μου να κοιτώ / Στον γυμνό λαιμό μου το χέρι σου να παίζει»...



 Αυτοί είναι στίχοι από το κομμάτι της πολυαγαπημένης Χαρούλας (η ίδια υπογράφει τους στίχους και τη μουσική) το οποίο εδώ και λίγες μέρες... ξαφνιάζει ευχάριστα όλους τους Ελληνες που βλέπουν στο Διαδίκτυο το τρέιλερ της ταινίας, όπως γράφει η Espresso.

«Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρν Λινκλεΐτερ αλλά και ο Ιθαν Χοκ, που αγαπάει την Ελλάδα και την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές, είχαν την ιδέα να ντυθεί το τρέιλερ με τη φωνή της Χαρούλας. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα πολύ όμορφο τραγούδι το οποίο μιλάει για ένα tango, κάτι δηλαδή που αντιπροσωπεύει το θέμα της ταινίας, αφού αναφέρεται σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι» λέει στην «Espressο» πηγή από το περιβάλλον της παραγωγής που ασχολήθηκε με τα γυρίσματα στην Ελλάδα.

Η ταινία «Βefore Midnight» (μετά το «Before Sunrise» και το «Before Sunset) αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας και τα γυρίσματά της έγιναν στο Παρίσι, τη Βιέννη, αλλά και σε πολύ όμορφα μέρη του νομού Μεσσηνίας, όπως είναι η Πύλος, η Κορώνη και η Καρδαμύλη.




Στο πλευρό του Ιθαν Χοκ παίζει η Ζιλί Ντελπί, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η παλιά καλή ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου. Ανάμεσα στους άλλους ξένους ηθοποιούς βρίσκεται και ο γερμανικής καταγωγής Γουόλτερ Λάσαλι, βραβευμένος με Οσκαρ, που ήταν διευθυντής φωτογραφίας στον «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη. Να θυμίσουμε ότι το γνώριμο «ερωτευμένο ζευγάρι» που πρωταγωνιστεί στην ταινία συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1995 σε ένα ταξίδι στη Βιέννη «Πριν το ξημέρωμα» («Βefore Midnight»), ενώθηκε ξανά στο Παρίσι το 2004 «Πριν το ηλιοβασίλεμα» («Before Sunrise») και επιστρέφει φέτος στη Μεσσηνία «Πριν τα μεσάνυχτα» («Βefore Midnight») .



«Ηταν υπέροχη εμπειρία που βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί, αυτή τη φορά στην πανέμορφη Ελλάδα, και επισκεφθήκαμε και πάλι τη ζωή της Σελίν και του Τζέσι, εννέα χρόνια μετά τη σκηνή στην οποία ο δεύτερος επρόκειτο να χάσει την πτήση του από το Παρίσι» τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές της ταινίας, που θα δούμε φέτος στις σκοτεινές αίθουσες.

http://www.eirinika.gr/gr/blog/politismos/cinema/alexiou-hawk.asp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top