Ως δημότης της περιοχής μας θα ήθελα να καταθέσω τις σκέψεις μου με την ελπίδα ότι μπορεί να είναι χρήσιμες για την βελτίωση του τόπου μας.
 Το φυσικό περιβάλλον έχει ζωτική σημασία για τον άνθρωπο, καθώς του προσφέρει στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ζωή του, όπως τον αέρα τον ήλιο και το νερό. Η φύση με το κάλλος της αποτελεί πηγή αγαλλίασης και έμπνευσης. Έτσι λοιπόν θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την λίμνη που υπάρχει στον τόπο μας και με την κατάλληλη διαφήμιση να την γνωρίσει ο κόσμος όχι μόνο τις περιοχής, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα μπορούσε να γίνει χώρος για παιγνίδι και ταυτόχρονα εκπαίδευσης μοντελιστών ταχύπλοων σκαφών. Με αυτό τον τρόπο σιγά - σιγά θα γίνει πόλος έλξης που θα μπορούσαν να διοργανώνονται και κάποιοι αγώνες, έτσι ώστε να μπορεί να ανεβεί η επισκεψιμότητα στο Ωραιόκαστρο, με άμεση συνέπεια την οικονομική ενίσχυση της αγοράς. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το φυσικό στολίδι του δήμου μας μέσα σε ένα οργανωμένο τόπο αναψυχής.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης προκειμένου εκτός από τα σχολεία της περιοχής (υπάρχει στο Βερτίσκο Λαγκαδά και στο Κορδελιό) να αρχίσουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης να το επισκέπτονται και αυτό θα είναι πιο εφικτό λόγου του μικρότερου κόστους μετάβασης προς το κοντινότερο προορισμό. Επιπρόσθετα όλοι οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για οικολογικά ζητήματα. Είναι γνωστό ότι βασικός άξονας της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι η υιοθέτηση συμπεριφορών σύμφωνα με το περιβαλλοντικό ήθος.
Αντιλαμβανόμαστε, πως η ψυχαγωγία είναι μια βασική ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο. Έτσι παράλληλα με τις προσπάθειες ανάπτυξης των πολιτιστικών συλλόγων προτείνουμε τη δημιουργία ενός δημοτικού κινηματοθέατρου.
 Μπορούμε να αλλάξουμε τον δήμο μας και να τον εξελίξουμε με την συμβολή και την αφοσίωση όλων μας. Έχουμε ένα όραμα για μια καλύτερη πολιτεία. Ας το πραγματοποιήσουμε μαζί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top