Τους αγώνες της προδικτατορικής «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ» και τη διακυβέρνηση της μεταπολιτευτικής ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ φαίνεται πως αναπολούν πολλοί παλιότεροι, αλλά και νεώτεροι πολίτες και πολιτικοί σαν απάντηση στον περιορισμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας, στην κατάργηση της Λαϊκής Κυριαρχίας και στη οικονομική εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων! 
Όμως το κλίμα που δημιουργείται προοιωνίζει νεκρανάσταση και όχι ανασύσταση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»! Την Εποχή της Οικονομικής, αλλά και της Πολιτικής Κρίσης είναι αναγκαία η εξ αρχής ίδρυση ενός Νέου Κόμματος που θα κινείται στον Ιδεολογικο – Πολιτικό χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους πάλαι ποτέ προνομιούχους δημοσίους υπαλλήλους, στους συνταξιούχους, στην άλλοτε κραταιά Μεσαία Τάξη, στους Αγρότες και στη Νεολαία! Ιδιαίτερα θα απευθύνεται στους Κεντρο – Αριστερούς ψηφοφόρους, που αποτελούν την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν νέους ανένδοτους αγώνες για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Έτοιμοι, αλλά και Υποψιασμένοι! Πρόθυμοι, αλλά και Απαιτητικοί
Και βέβαια, η δημιουργία της μεγάλης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ» δεν μπορεί να προέλθει από τη συγκόλληση τριών - τεσσάρων Κομμάτων και Κινήσεων σε … συσκευασία ενός, με Κεντροαριστερό μανδύα! Ούτε από μια ευκαιριακή συνύπαρξη στελεχών με ετερόκλητες ιδεολογίες, διαφορετικές αφετηρίες, αλληλοσυγκρουόμενες στοχεύσεις! Δεν είναι Όραμα δεν είναι Φαντασία, αλλά Όνειρο και Ουτοπία η προσδοκία αυτοδιάλυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της ΔΗΜ.ΑΡ. ή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για τη δημιουργία του νέου κόμματος! Το νέο ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟ Κόμμα δεν μπορεί να έχει καμία οργανωτική σχέση με κανένα κόμμα. Είναι ένα Κόμμα Αρχών που αμφισβητεί τον Καπιταλισμό, αντιπαλεύει το Νεοφιλελευθερισμό, και διεκδικεί την ανάκτηση των λαϊκών κατακτήσεων και εργασιακών προνομίων που υφαρπάχθηκαν από την πρόσφατη οικονομική κρίση! Είναι ένα ΣΟΣΙΑΛ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα που αμφισβητεί το κρατικιστικό μοντέλο, αλλά θεσπίζει ένα κοινωνικά δίκαιο και παραγωγικά αποτελεσματικό πλαίσιο δράσης για την ιδιωτική πρωτοβουλία! Καταπολεμά τα φαινόμενα του Λαϊκισμού και του Παλαιοκομματισμού, και υιοθετεί Αξίες και Πολιτικές που προάγουν την παραγωγή και την εργασία, την αξιοποίηση του ορυκτού και φυσικού μας πλούτου στη λογική της αειφορίας.
Αυτό είναι το Ιδεολογικο – Πολιτικό πλαίσιο αναφοράς, και δε χρειάζονται πιότερες «βαθυστόχαστες» αναζητήσεις και περισπούδαστες αναλύσεις! Τα μόνα, αλλά «τσεκουράτα» λόγια που επιτρέπονται, είναι εκείνα της συνεννόησης μεταξύ καταξιωμένων και τολμηρών πολιτικών στελεχών, που παρακάμπτοντας τις κομματικές ιεραρχίες, τους επίδοξους αρχηγούς και τους ανεπάγγελτους – επαγγελματίες της πολιτικής, θα πάρουν πάνω τους την ευθύνη ίδρυσης του νέου Κόμματος!
Και έτσι, ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ, αλλά λειτουργώντας ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, να καλέσουν τους Πολίτες σε Λαϊκές Συνελεύσεις – Συζητήσεις σε κάθε Δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε κάθε Πρωτεύουσα Νομού, για να συμφωνηθεί το Ιδεολογικό – Πολιτικό πλαίσιο αναφοράς. Και εκεί, στις «εκκλησίες του Δήμου», σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, να γραφούν στα Ιδρυτικά μέλη οι χιλιάδες των Πολιτών που θα συμμετέχουν στο Διάλογο! Και τότε, δε θα ιδρυθεί απλά ένα Κόμμα, αλλά θα έχει γεννηθεί ένα ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ, που μπορεί να πετύχει όλα, όσα κομπάζει ότι πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και όλα, όσα μαξιμαλιστικά και λαϊκιστικά υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Και το Νοέμβρη, στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ θα ψηφισθεί το Καταστατικό, το Ιδεολογικο – Πολιτικό πλαίσιο, το Κυβερνητικό Πρόγραμμα, ο Πρόεδρος και τα Όργανα του Κινήματος! Και στις εκλογές που έρχονται, οι εκατοντάδες χιλιάδες Πολίτες – Ιδρυτές του ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, θα ξεχυθούν στις γειτονιές ολόκληρης της Χώρας για να εκλέξουν μια Κυβέρνηση που μαζί με το Λαό θα εφαρμόσει το συμφωνημένο Πρόγραμμα Εξόδου από την Κρίση, θα βάλει τη Χώρα σε τροχιά Ανάπτυξης και θα προχωρήσει με Τόλμη στην Αναδιοργάνωση του Ελληνικού κράτους που θεμελιώθηκε στα ερείπια της τουρκοκρατίας με τις ίντριγκες της Ξενοκρατίας, στα αποκαϊδια της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου, στο Λαϊκισμό και στη Διαπλοκή της Μεταπολίτευσης!
Τεκμηριωμένα, αυτή είναι η Προσδοκία των Κεντροαριστερών ψηφοφόρων! Αποδεδειγμένα, υπάρχει ακόμα η αίσθηση του Χρέους και της Ευθύνης σε αρκετούς Ευέλπιδες Πολιτικούς, που από σεμνότητα διστάζουν να βγουν μπροστά! Όμως «ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ»! ΤΩΡΑ είναι η ΩΡΑ να αποδείξουν οι Υπεύθυνοι Κεντροαριστεροί Πολιτικοί και Πνευματικοί Ηγέτες ότι δεν τους έχει διαφθείρει η ΕΞΟΥΣΙΑ! Ότι διαθέτουν την ΑΡΕΤΗ, αλλά και την ΤΟΛΜΗ να απευθύνουν το προσκλητήριο σάλπισμα για την ίδρυση του Νέου Κόμματος της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, του Κόμματος που έρχεται για να σαλπίσει τον ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Ελληνικού Κράτους!

Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top