Θέμα: «Νέες καθυστερήσεις στην κατασκευή 16 σχολείων στη Θεσσαλονίκη»
Εν έτει 2014 και εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα στέγασης των μαθητών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης φαίνεται να μην έχει τέλος. Για ακόμη μία χρονιά η κατασκευή 16 νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) φαίνεται να ναυαγεί.
Τα 16 νέα σχολικά κτίρια θα φιλοξενούσαν και θα αναβάθμιζαν τη εκπαιδευτική καθημερινότητα 6.000 μαθητών, που για ακόμα μία χρονιά φαίνεται ότι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε διπλή βάρδια, ενοικιαζόμενα καταστήματα, αλλά και ασφυκτικά υπεράριθμες αίθουσες διδασκαλίας.
Η ιστορία της κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων ξεκίνησε από το 2008 όταν και εντάχθηκαν στο έργο ΣΔΙΤ του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Και έχοντας ξεπεράσει όλα αυτά τα χρόνια μία σειρά από ζητήματα αξιολόγησης και χρηματοδότησης, φαίνεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει παύση ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του έργου να μένει στον αέρα.
Πρόκειται για σχολικά κτίρια στους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Θέρμης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Καλαμαριάς, Νεάπολης Συκεών, περιοχές όπου σημειώνεται συνεχής οικιστική ανάπτυξη και αύξηση του πληθυσμού.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
- Έχουν ενημερωθεί τα συναρμόδια Υπουργεία για την πορεία εξέλιξης της κατασκευής των 16 σχολικών μονάδων στη Θεσσαλονίκη μέσω των ΣΔΙΤ;
- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή των σχολείων και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων;
-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top