Την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης, και Γιάννης Αμανατίδης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, Βούλα Φιριπή, αιρετή  ΑΠΥΣΔΕ κ. Μακεδονίας, Μανόλης Αρίδαςαιρετός Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος ΤρανόςΠρόεδρος  Γ΄ ΕΛΜΕ, Ελένη ΖυμβρακάκηΠρόεδρος Δ΄ ΕΛΜΕ, Αθηνά Παπανικολάουμέλος ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ, Δημήτρης Σπανούδηςμέλος ΔΣ Γ΄ ΕΛΜΕ και Φωτεινή Παπαδοπούλου, μέλος  ΔΣ Ε’ ΕΛΜΕ.
Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε  και υπήρξε ενημέρωση από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Γ. Καρατάσιο για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Κεντρική Μακεδονία, τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων, καθώς και τα προβλήματα χωροταξικής κατανομής των σχολικών μονάδων.
Οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν  την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, που σε συνδυασμό με τη μείωση των κονδυλίων οδηγούν περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση σε υποβάθμιση και τους εκπαιδευτικούς σε ανασφάλεια. Επίσης ζητήθηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, που για άλλη μια φορά είναι  όμηροι της τεράστιας καθυστέρησης του ΥΠΑΙΘ.
Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε ότι τελικά για φέτος ο υπολογισμός των κενών στις σχολικές μονάδες θα γίνει με βάση τις εισηγήσεις των αντίστοιχων Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε., ενώ υπήρξαν δεσμεύσεις από τον κ. Καρατάσιο για ενέργειες επίλυσης προβλημάτων χωροταξικής κατανομής.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top