Μισές αλήθειες και αναπάντητα ερωτήματα

Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον επιλέγει "μισές αλήθειες" προκειμένου να παρουσιάσει το προφίλ της εταιρείας η οποία εμφανίζεται ως ιδανική, που φροντίζει τον εργαζόμενο και παράλληλα ενισχύει το κράτος. Μόνο που η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα αφήνει έξω τη μισή αλήθεια. Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον αποφεύγει στοχευμένα να αναφερθεί στα ερωτήματα:

    Πόσα εργοστάσια είχε και πόσα έχει σήμερα στην Ελλάδα;
    Πόσα εκατομμύρια κέρδος βγάζει στην Ελλάδα και την ίδια ώρα κλείνει τα εργοστάσια στη χώρα μας;
    Πόσους εργαζόμενους απασχολούσε και πόσους απασχολεί σήμερα;
    Γιατί μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία;
    Γιατί μετέφερε άλλες δραστηριότητες της στο εξωτερικό;
    Γιατί δεν μιλάει για την τεράστια κερδοφορία της ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης;
    Γιατί κατήργησε το τμήμα παραγωγής του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης;
    Γιατί κατήργησε το τμήμα διανομής της Θεσσαλονίκης;
    Γιατί την ώρα που απαξιώνει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης εισάγει από τη Βουλγαρία και πουλάει με τιμές Ελλάδας;
    Γιατί στις ανακοινώσεις της δεν κάνει λόγο για τους ανέργους που δημιούργησε και για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειες τους;

Μπορεί η εταιρεία να επιλέγει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προβάλλει την "κοινωνική πολιτική της" (δίνοντας πολλαπλάσια χρήματα για την προβολή του έργου της, σε σχέση με το ίδιο το έργο) και για ευνόητους λόγους να μη θέλει να αναφερθεί στα παραπάνω χαρακτηριστικά ερωτήματα, δυστυχώς για εκείνη οι πολίτες- καταναλωτές γνωρίζουν και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι περισσότεροι από 13.000 πολίτες - καταναλωτές έχουν ήδη υπογράψει στη διαδικτυακή σελίδα elastithesitous.gr (ELA STI THESI TOUS. GR) δείχνοντας τη συμπαράσταση τους στους απεργούς εργαζομένους που εδώ και 270 ημέρες συνεχίζουν τον αγώνα τους και παράλληλα βγάζουν "κόκκινη κάρτα" στις αντεργατικές τακτικές της Coca Cola Τρία Έψιλον.

Η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να συζητήσει με τους απεργούς αλλά διεκδικεί από τους εργαζόμενους που η ίδια απέλυσε και φτωχοποίησε εκατομμύρια ευρώ , επιχειρώντας να ποινικοποίησει τις προσπάθειες που κάνουν για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Παράλληλα, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η επιμονή συγκεκριμένων ηλεκτρονικών Μέσων να προβάλλουν καθημερινά το κοινωνικό πρόσωπο και το έργο της Coca Cola Τρία Έψιλον παρόλο που γνωρίζουν τι κρύβεται κάτω από το χαλί, αγνοώντας τις δικές μας θέσεις.

Καλούμε την εργοδοσία να έρθει στη θέση των εργαζομένων της και να αναλογιστεί την κατάσταση που έχουν περιέλθει αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους με δική της ευθύνη, να επαναλειτουργήσει τα εργοστάσια που απαξίωσε και να σταθεί σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, τόσο στη χώρα, όσο και στους πολίτες.


                                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ

                                                                                      
                    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top