O Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκης κ.Χαρίλαος Αλεξόπουλος χαιρετίζει την εκδήλωση.

O Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκης κ.Χαρίλαος Αλεξόπουλος με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ κ.Μαρία Πασχαλίδου και τους δημιουργούς - σεναριογράφους Χατζόπουλο Φύλλη και Βουτσίδη Ραφαήλ. 
Το πρώτο Ελληνικό τεύχος της Ιαπωνικής τεχνοτροπίας manga παρουσίασαν σήμερα στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης οι δημιουργοί - σεναριογράφοι Χατζόπουλος Φύλλης και Βουτσίδης Ραφαήλ, με τη συμμετοχή της Προέδρου της ΚΕΔΗΘ κ.Μαρίας Πασχαλίδου και του Επιτίμου Γενικού Προξένου της Ιαπωνίας κ.Χάρη Αλεξοπούλου. Η έκδοση είναι μια παρουσίαση της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, μέσα από αρχαίους και σύγχρονους ήρωες, υπό τον τίτλο «Τότε και τώρα. Πάντα Θεσσαλονίκη!» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης, Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Το ελληνικό manga έχει εκτυπωθεί ανάποδα, θα διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά (βάση της ιαπωνικής κουλτούρας) και θα έχει τις διαστάσεις ενός tankōnbon με Ιαπωνικά sound effects. Θα διανεμηθούν 5.000 περιοδικά, καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς που η Θεσσαλονίκη είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.
«Με την έκδοση αυτή χτίζουμε μια πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία. Με την τεχνοτροπία της δεύτερης παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία της πρώτης και μάλιστα της Θεσσαλονίκης, στην οποία δραστηριοποιείται μια σημαντική κοινότητα φίλων των MangaAnime», υπογράμμισε ο κ.X.Αλεξόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Εξοχότατου Πρέσβη της Ιαπωνίας κ.Μ.Nishibayashi. «Το έργο αυτό φέρει την επίσημη έγκριση της Ιαπωνικής Πρεσβείας, τηρώντας τις Ιαπωνικές προδιαγραφές γεγονός που του προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα», σημείωσε ο κ.Αλεξόπουλος εξαίροντας «τη δημιουργικότητα των εμπνευστών σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα» και συγχαίροντας «το Δήμο Θεσσαλονίκης για την ένταξη της έκδοσης στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας»

Η πρώτη Ελληνική έκδοση manga (που αποδίδεται και στα Αγγλικά για λόγους διεθνούς αξιοποίησης της), κατόπιν προτροπής της Ιαπωνικής Πρεσβείας, υποβλήθηκε προς αξιολόγηση στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Manga που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία. Τα αποτελέσματά του αναμένονται στις αρχές του 2015. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top