Συνέντευξή  στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

«Συνεχίζω να συζητώ με συναδέλφους και από την Ελιά και από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με στελέχη από το Ποτάμι, με κοινούς προβληματισμούς και λογικές», δηλώνει η Κατερίνα Μάρκου που ανεξαρτητοποιήθηκε την Πέμπτη αιφνιδίως από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, «πράγματι η σημερινή του ταυτότητα δεν εφάπτεται ούτε με τις θέσεις μου ούτε με την αισθητική μου» τονίζει. Στην αποκλειστική της συνέντευξη στο «Π», η κυρία Μάρκου αποκαλύπτει ότι η απόφασή της να εγκαταλείψει τη ΔΗΜΑΡ ενέχει και προσωπικά στοιχεία πέρα από πολιτικά. Παραλληλίζει, μάλιστα, τον κομματικό μηχανισμό της Αγίου Κωνσταντίνου που κατήγγειλε στην επιστολή της ότι την πολέμησαν, ως «ανθρωπάκια του Γαΐτη» με κομμένες κεφαλές…
Η ανεξαρτητοποίησή σας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Γιατί τώρα;
Ισως. Ισως, γιατί πάντα πρώτα μιλούσα μέσα στα θεσμικά όργανα και ποτέ προηγουμένως στον Τύπο. Ούτε ποτέ χρησιμοποίησα τη μέθοδο των διαρροών ως πολιτική πρακτική. Πρέπει ακόμη να σας πω ότι πέρα από την πολιτική διάσταση του θέματος, το ζήτημα είναι και προσωπικό και ως τέτοιο πρέπει να διαφυλάσσεται έως την ώρα που κανείς επιλέγει να πάρει την απόφαση, έως τη «στιγμή της στροφής».
Τι σας είπε ο Φώτης Κουβέλης; Επιχείρησε να σας μεταπείσει;
Ο πρόεδρος Κουβέλης είναι άνθρωπος ευγενής και ανεκτικός. Η στάση του έδειξε για ακόμη φορά τον βαθύ σεβασμό που τρέφει για τη δημοκρατική λειτουργία, για τον πλουραλισμό των απόψεων και των προσωπικών αποφάσεων.
Ποιοι είναι εκείνοι από τον μηχανισμό της ΔΗΜΑΡ που –όπως καταγγέλλετε– ήταν πάντα εναντίον σας με τρόπο προκλητικό και αυθάδη;
Ο μηχανισμός δεν έχει πρόσωπα, είναι ενιαίος. Είναι τα ανθρωπάκια του Γαΐτη, «οι κομμένες κεφαλές» όπως τις αποκαλούσε ο Μάνος Σιμωνίδης στο μεγάλο μυθιστόρημα «Η Λέσχη», του Στρατή Τσίρκα.
Αν κρίνω σωστά από την επιστολή σας, αποκλείετε τον ΣΥΡΙΖΑ ως προοπτική. Αρα, ποια πολιτική στέγη θα αναζητήσετε;
Μη σκέφτεστε με όρους στέγης σε ένα σκηνικό τόσο διασπασμένο, τόσο περίπλοκο, τόσο ρευστό. Σημασία έχει η συγκρότηση ενός μεγάλου, κατά το δυνατόν πόλου, με ισχυρά θεσμικά χαρακτηριστικά που να ξεπερνά τη φεουδαλική μορφή των παραδοσιακών κομματικών σχηματισμών. Συνεχίζω να συζητώ με συναδέλφους και από την Ελιά και από τη ΔΗΜΑΡ αλλά και με στελέχη από το Ποτάμι, με κοινούς προβληματισμούς και λογικές. Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι η σημερινή του ταυτότητα δεν εφάπτεται ούτε με τις θέσεις μου ούτε με την αισθητική μου.
Συνέντευξη στον Αγγελο Μόσχοβα

http://www.paraskhnio.gr/gyrisa-tin-plati-sta-anthropakia-toy/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top