Την Εποχή της Οικονομικής Κρίσης, την Εποχή που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους Πολιτικούς και αποστρέφονται την Πολιτική, την Εποχή που το ΟΡΑΜΑ φαντάζει σαν άπιαστο ΟΝΕΙΡΟ, την Εποχή που η ΕΛΠΙΔΑ τελεί υπό απαγόρευση και οι εντολοδόχοι του αδηφάγου χρηματοπιστωτικού συστήματος καταργούν ακόμη και το δικαίωμα στο ΟΝΕΙΡΟ, το μόνο που μας μένει είναι να αλλάξουμε Εποχή! Να αλλάξουμε Πολιτική! Να αλλάξουμε τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα που από υπηρέτες, έγιναν αφέντες του Λαού και δούλοι του παγκοσμιοποιημένου Μονοπωλιακού Κεφαλαίου!
Είναι ανάγκη να Ανατείλει μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπου θα κυβερνά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπου τα κόμματα δε θα αναπαραγάγουν την πολιτική του αλήστου μνήμης «Αγγλικού», του «Γαλλικού» και του «Ρωσικού» κόμματος! Μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπου οι πολιτικοί δε θα ελέγχονται – κηδεμονεύονται – υπηρετούν καμία Τρόϊκα, αλλά θα προασπίζονται τα συμφέροντα του Λαού και της Χώρας. Μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που θα τη χαρακτηρίζουν οι Αξίες και η Πολιτική που υπηρετεί τους πολίτες, που προάγει την παραγωγή και την εργασία, στοχεύει στην αξιοποίηση της Πνευματικής – Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού μας πλούτου στη λογική της αειφορίας.
Σ’ αυτή τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ προσβλέπουν όσοι ακόμη ονειρεύονται! Στην Εποχή όπου τα παλιά κόμματα κάνουν την αυτοκριτική τους και ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ή ΑΛΛΑΖΟΥΝ! Και δημιουργούνται νέα Κόμματα, που προτάσσουν το Επιστημονικά τεκμηριωμένο και Τεχνοκρατικά καταρτισμένο Πρόγραμμα εξόδου από την Κρίση και δεσμεύονται για τη Δημοκρατική τους λειτουργία, με το Λαό ΚΥΡΙΑΡΧΟ να αποφασίζει – μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες Διαλόγου - για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Ζωή του, το Μέλλον των παιδιών του και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της Χώρας στο πλαίσιο μιας Ενωμένης Ευρώπης των Λαών!
Γι αυτή τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ είναι αναγκαία η δημιουργία ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα κινείται στον Ιδεολογικό – Πολιτικό χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους πάλαι ποτέ προνομιούχους δημοσίους υπαλλήλους, στους συνταξιούχους, στην άλλοτε κραταιά Μεσαία Τάξη, στους Αγρότες και στη Νεολαία! Ενός ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα δημιουργηθεί από μια ομάδα Καταξιωμένων στη συνείδηση του Λαού Κοινωνικών – Αυτοδιοικητικών - Πολιτικών στελεχών του ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ χώρου που παραμερίζοντας το ΕΓΩ για χάρη του ΕΜΕΙΣ, θα προστρέξουν στο Λαό για να ζητήσουν τη Στήριξη και τη Συμμετοχή του.
Και έτσι, ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ, αλλά λειτουργώντας ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, να καλέσουν τους Πολίτες σε λαϊκές συνελεύσεις – συζητήσεις σε κάθε Δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε κάθε Πρωτεύουσα Νομού, για να συμφωνηθεί το Ιδεολογικό – Πολιτικό πλαίσιο αναφοράς. Και εκεί, στις «εκκλησίες του Δήμου» σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που θα ζωντανέψει η Ελπίδα, να δημιουργηθεί το ΚΟΜΜΑ – ΕΛΠΙΔΑ για μια καλύτερη Ζωή. Και να γραφούν στα Ιδρυτικά μέλη οι χιλιάδες των Πολιτών που θα συμμετέχουν στο Διάλογο! Και τότε, δε θα ιδρυθεί απλά ένα Κόμμα, αλλά θα έχει γεννηθεί ένα ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ, που μπορεί να πετύχει όλα, όσα κομπάζει ότι πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και όλα, όσα μαξιμαλιστικά και λαϊκιστικά υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Και το Νοέμβρη, στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ θα ψηφισθεί το Καταστατικό, το Ιδεολογικό – Πολιτικό πλαίσιο, το Κυβερνητικό Πρόγραμμα, ο Πρόεδρος και τα Όργανα του Κινήματος! Και στις εκλογές που έρχονται, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ιδρύσουν το ΚΟΜΜΑ - ΕΛΠΙΔΑ , θα ξεχυθούν στις γειτονιές ολόκληρης της Χώρας για να εκλέξουν μια Κυβέρνηση που μαζί με το Λαό θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και θα φέρει την Ελπίδα στη Νεολαία, που παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς!
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top