Δελτίο τύπου
        
   Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου  διοργανώνει για πρώτη φορά *μαθήματα τεχνικών οδήγησης για ποδήλατο βουνού.
Φέτος  στο Ωραιοκαστρο προέκυψε κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των δήμων της χώρας μας, αυτό ήταν η δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου τύπου pump track η ακόμα και πίστας 4cross με τις κατάλληλες βελτιώσεις. Όπως και να έχει η ύπαρξη και μόνο ενός τέτοιου χώρου μέσα σε ένα αστικό προάστιο της Θες/νίκης αποτελεί καινοτομία από μόνο του, ο χώρος αυτός αρχικό σκοπό έχει να φιλοξενεί κάθε μέρα παιδιά όλων τον ηλικιών τα όποια εξασκούνται μέσα σε αυτών περνώντας από τεχνικά εμπόδια, ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους με στροφές και άλματα. Όλη  φυσικά η κατασκευή είναι από χώμα και πέτρες δίχως αδρανή υλικά και άσφαλτο. Ο χώρος αυτός διαθέτει και νυχτερινό φωτισμό με 10μετρους πυλώνες με προβολείς μεγάλης ισχύος, χώρο ανάπαυσης για τους γονείς και παροχή ποσίμου νερού για όλους. Ο στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι η σωστή αξιοποίηση του χώρου με όλα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους χρήστες αλλά και η αλλαγή κουλτούρας πλέον για την θέση του ποδηλάτου μέσα στα αστικά κέντρα και προάστια μεγάλων δήμων με πολλαπλές χρήσεις. Επίσης είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη τέτοιων χώρων πανελληνίως για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών γύρο από το ποδήλατο βουνού τις ειδικές κατηγορίες αυτού και το φυσικό περιβάλλον.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκαστρου από την πρώτη μέρα ίδρυσης του στόχο είχε να αναδείξει την ορεινή ποδηλασία στα μέγιστα αλλά και το Ωραιόκαστρο ως πρότυπο αστικό προάστιο ανάπτυξης της ορεινής ποδηλασίας με σωστές βάσεις που θα αγγίζουν ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτή η προσπάθεια τείνει να ολοκληρωθεί με την σήμανση των ποδηλατικών μονοπατιών (όχι δασικών δρόμων)  που έχει ο ορεινός όγκος του, μονοπάτια πλήρη από πλευράς χάραξης, τεχνικών δυσκολιών, αλλά και ασφάλειας προς τους ποδηλάτες από τρίτους, σε όλη αυτήν την μεγάλη πρωτοβουλία του συλλόγου  που είναι και πανελλήνια καινοτομία για το δήμο Ωραιοκάστρου έρχεται και η δημιουργία τις παραπάνω πίστας εκμάθησης ορεινής ποδηλασίας και ειδικότερα τεχνικών για αυτή η οποία με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις και διορθώσεις μπορεί να γίνει ένα μοναδικό μέρος στο οποίο θα μπορούν να γίνονται αγώνες 4cross (τετραπλού αγώνα μεταξύ ποδηλάτων βουνού) ολυμπιακής μορφής, αγώνες bmx, σχολεία για τα παιδιά γύρω από τα παραπάνω, και φυσικά καθημερινό χώρο αναψυχής για το ποδήλατο και τον χρήστη του.
·         Τα μαθήματα είναι για αρχάριους χρήστες ποδηλάτου βουνού ηλικίας από 6ετων και άνω, και για την συμμετοχή σε πρακτική εξάσκηση είναι απαραίτητη η χρήση προσωπικού ποδηλατικού εξοπλισμού –ΚΡΑΝΟΣ κτλ

ΜΕ  ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top