Τα Τρίκαλα επελέγησαν ως ευρωπαϊκός «πιλότος» για την κυκλοφορία αυτοματοποιημένων λεωφορείων χωρίς οδηγό σε προτεινόμενη διαδρομή, στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2, όπως γνωστοποιήθηκε από τον συντονιστή του προγράμματος με επιστολή του προς την e-Trikala Α.Ε.

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα μεταφοράς αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις μεταφορές πολιτών στην Ευρώπη, καθώς μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς σε περιοχές χαμηλής ή διεσπαρμένης ζήτησης, ενισχύοντας τα υπάρχοντα δίκτυα αστικών μεταφορών. Σκοπός του προγράμματος είναι η διενέργεια επιδείξεων με αυτοματοποιημένα οχήματα χωρίς οδηγό σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός πέντε πόλεων/περιοχών.
Η πρόταση των Τρικάλων συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες ευρωπαϊκές πόλεις. Μέχρι στιγμής έχει καθοριστεί η προτεινόμενη διαδρομή που θα ακολουθήσει δυνητικά ένα αυτόματο όχημα μαζικής μεταφοράς πολιτών, και μελετώνται οι διάφορες παράμετροι.
Η e-Trikala A.E. με τον συντονιστή εταίρο βρίσκονται ήδη στην διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη. Το έργο «CityMobil2», ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και έχει διάρκεια τέσσερα έτη. Συνολικά συμμετέχουν 45 ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα, εκτός από την e-Trikala Α.Ε., συμμετέχει το «Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου».
Τα Τρίκαλα διαγωνίστηκαν με άλλες έντεκα πόλεις ανά την Ευρώπη και κατάφεραν να προκριθούν στις πέντε τελικές πόλεις οι οποίες θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές στο χώρο τους με αυτόματα οχήματα. Λόγω της δυσκολίας του έργου, η e-Trikala A.E. συνεργάζεται με τον έτερο επίσημο έλληνα εταίρο, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών.
http://www.toxwni.gr/ellada/item/12883

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top