Δελτίο τύπου, 18-11-2014.

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, το πολυθεματικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από το θάνατό του.

Η αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου «Παύλος Μελάς», στο Παλαιόκαστρο, αποδείχθηκε, για ακόμη μία φορά, πολύ μικρή για να χωρέσει τη αγάπη του πολυπληθούς κοινού, το οποίο κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης. Είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης το γεγονός ότι επιστρατεύτηκαν τα καθίσματα όλου του κτιρίου, του ΚΑΠΗ και των γραφείων ακόμα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, όμως και πάλι αναγκάστηκαν να φύγουν πολλοί διότι δεν υπήρχε άλλος χώρος.

Έτσι καταδεικνύεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι η τοπική μας κοινωνία, αφενός μεν, διψάει για ποιοτικές παραγωγές στο χώρο του πολιτισμού, αφετέρου δε, αναγνωρίζει στην Ενορία μας και στα δύο μουσικά σύνολά της, τη Γυναικεία Χορωδία “Eu Choralis” και το νεοσυσταθέν Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας «Σολ», τη δυνατότητα να προσφέρουν ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και ειδικότερα:


• Τον τενόρο Χριστόφορο Ψαλτόπουλο, στο τραγούδι
• Την Ευαγγελία Αντύπα, στο πιάνο
• Τη Δωροθέα Λιθοπούλου, στο πιάνο (συνοδεία χορωδιών)
• Τον Δημήτρη Πρατσινάκη, για το υπέροχο bis-έκπληξη της βραδιάς
• Τη Σχολή Χορού «Άσπα Βασιλείου», την Άσπα Βασιλείου και την Kairen Rennie για τις χορογραφίες καθώς και τις χορεύτριες της Σχολής, Ανδρομάχη Χατζηιωαννίδου και Μαρία-Αθηνά Κωνσταντινίδου
• Τους Περσεφόνη Λιάπη, Δήμητρα Σμαραγδάκη, Ράνια Παγανού και Γεωργία Ψάρρα, για την ανάγνωση των κειμένων
• Τα μέλη των δύο χορωδιών μας, “Eu Choralis” και «Σολ», για την εξαιρετική απόδοση των τραγουδιών, καθώς και τις οικογένειές τους
• Την εκπαιδευτικό μουσικής και υπεύθυνη της μουσικής διδασκαλίας των δύο χορωδιών μας, Άννα Γεράση
• Το μουσικολόγο, Δρ. Αντώνη Κωνσταντινίδη, για τη διεύθυνση των χορωδιακών συνόλων.
• Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Δρ. Αντώνη Κωνσταντινίδη και την Άννα Γεράση για την καλλιτεχνική διεύθυνση όλης της εκδήλωσης



Επίσης, ευχαριστούμε:


• Την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου και τον Αντιδήμαρχο Μπεδρός Αταμιάν, για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Κτιρίου «Παύλος Μελάς»
• Την Ε.Π.Ω.Φ., για την παραχώρηση των βάθρων
• Το κατάστημα ανθέων-φυτών «Γιάννης» (πλησίον της Εκκλησίας του Ωραιοκάστρου), για τον ανθοκομικό διάκοσμο
• Την εταιρία ηχητικών και φωτισμού του Γιώργου Πανταλέοντος, καθώς και τον ίδιο, για την τεχνική υποστήριξη
• Τη διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου για την παραχώρηση του βιντεοπροβολέα
• Τους υπευθύνους του κυλικείου του ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου, κ. Γιώργο και κ. Τασούλα, καθώς και τη μικρή Μαγδούλα, για τη σημαντική βοήθειά τους
• Τη συνεργάτιδά μας και υπεύθυνη εθελοντισμού της Ενορίας μας, Μαργαρίτα Καμαρινοπούλου, για τη βοήθειά της


Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν, το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, τον Υπουργό Μακεδονίας & Θράκης, τους βουλευτές, του Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Νομαρχιακούς Συμβούλους, τους πολιτευτές, τους εκπροσώπους φορέων και κυρίως τους φίλους που γέμισαν την αίθουσα και ζέσταναν την καρδιά μας.


Επισημαίνουμε ότι τα έσοδα που προέκυψαν από τη βραδιά θα ενισχύσουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας μας, το οποίο διάγει την τρίτη εκπαιδευτική περίοδό του, στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας και προσφέρει υψηλής ποιότητας ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική υποστήριξη σε 60 παιδιά οικογενειών με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Το Κοινωνικό μας Φροντιστήριο λειτουργεί με τη συνδρομή 18 εθελοντών εκπαιδευτικών, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους σε αυτό που προσφέρουν. Η υπεύθυνη Γραμματείας και λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, κ. Αργυρώ Τούπαλα, φροντίζει για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς! Η συμβολή τους είναι ανεκτίμητη.


Δίνουμε ραντεβού στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία που ετοιμάζουμε με αγάπη, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 8:30μ.μ., στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς». Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Βρείτε μας:
facebook.com/kimisitheotokouoreokastrou
twitter.com/inkthoreokastro
koimisitheotokouoraiokastrou.wordpress.com

*Η παραγωγή του αφιερώματος «Ένα βράδυ με τον Μάνο» ήταν της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Το post production, το promotion και το marketing της εκδήλωσης καθώς και η εκτέλεση της παραγωγής έγιναν από τους συντελεστές, συνεργάτες κ.α. εθελοντικά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top