Δελτίο τύπου, 15-11-2014.


Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. επιθυμώντας να προσφέρει ψυχαγωγία, θεατρική αγωγή και πολιτιστική συνείδηση στους μικρούς θαμώνες των παιδικών του σταθμών, προγραμμάτισε μια σειρά εκδηλώσεων σε όλους τους παιδικούς του σταθμούς του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου, με παραμύθια, κουκλοθέατρο, αντικειμενοθέατρο και θεατρικές παραστάσεις.

Στόχος μας είναι πρωτίστως η ψυχαγωγία των φιλοξενούμενων παιδιών μας ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της θεατρικής αγωγής προσεγγίζοντας μέσα από παραστάσεις με καταξιωμένους και βραβευμένους καλλιτέχνες στα δρώμενα της παιδικής ηλικίας και με βάση την ψυχολογική και παιδαγωγική σκοπιά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Τέτοιους είδους παραστάσεις είθισται να πραγματοποιούνται σε παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας, εντός ωραρίου λειτουργίας και με ανώτατο χρονικό όριο της μιας ώρας που δύναται να παρακολουθήσει ένα μικρό παιδί.

Με αυτή την ενέργεια δίνουμε την ευκαιρία σε όλα μας τα παιδιά να παρακολουθήσουν δρώμενα με χαμηλό αντίτιμο, από 2 έως 4 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι προορίζονται για την αμοιβή των καλλιτεχνών, έχοντας κατά νου την οικονομική στενότητα της ελληνικής οικογένειας, διότι το πραγματικό τους κόστος σε κεντρικά θέατρα της πόλης μας είναι πολύ υψηλότερο.

Η αρχή σε αυτό το ταξίδι στον πολιτισμό έγινε με το κουκλοθέατρο της Ιωάννας Μπήτιου στον Α’ παιδικό σταθμό εντός ΟΑΕΔ στις 3/11 και συνεχίστηκε με την αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών της Ανθής Θάνου. Επισυνάπτουμε και το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Με γνώμονα την αγάπη μας για το παιδί, επιθυμούμε να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο τον κόσμο του και να του προσφέρουμε τις ευκαιρίες για γνώση στις ανθρώπινες αξίες.

Η πρόεδρος
Ειρήνη Αντωνιάδου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top