ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ενημέρωση για τη διαδικασία απόρριψης λυματολάσπης ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αντιδήμαρχος, Θωμάς Δίγκαλης, κατόπιν της επερώτησης στη Βουλή της ανεξάρτητης βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Μάρκου.
Με έγγραφό του το τμήμα Φυτικής και Ζωικής της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ απαντά ότι «η αδειοδότηση λίπανσης αγροτεμαχίων με ιλύ του βιολογικού καθαρισμού της ΕΥΑΘ εφαρμόζεται εδώ και μερικά χρόνια κατόπιν εισήγησης των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγεινομικού Ελέγχου». Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο «την περίοδο που διανύουμε έγινε εφαρμογή σε αγροτεμάχια των δημοτικών διαμερισμάτων μεταξύ των οποίων και του Πενταλόφου σε επικειμένη καλλιέργεια σιτηρών κατόπιν αναλύσεως εδάφων και ιλύος» ενώ επισημαίνεται ότι η υπηρεσία διαθέτει όλες τις αναλύσεις και τα σχετικά έγγραφα της διαδικασίας αδειοδότησης.
Ως εκ τούτου, η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την απόρριψη της λυματολάσπης στα δημοτικά διαμερίσματα του Πενταλόφου και της Νεοχωρούδας.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top