ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Ο  Βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης αποδεικνύει καθημερινά ότι οπουδήποτε τον καλεί η ομογένεια  συμμετέχει ενεργά , είτε πρόκειται να ταξιδέψει στις Χώρες  όπου ζουν οι  Έλληνες της διασποράς, είτε πρόκειται να στηρίξει εκδηλώσεις  τους στη Χώρα μας.
    Με ξεχωριστή συγκίνηση  και χαρά  καλωσόρισε χθες 22 νέες και  νέους  Ελληνικής καταγωγής από Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Γεωργία Καζακστάν κ.α ,  ως  Πρόεδρος  της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Διαγωνισμού καλύτερης παρουσίασης με θέμα:

        «Οργανωτική και πνευματική ενοποίηση, προβλήματα και προοπτικές του ελληνικού κινήματος νεολαίας της ΣΑΕ Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ» ,  που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Makedonia Palace” με το σύνθημα «Πάντα μαζί! Πάντα ενωμένοι!»
   
  Στον Χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε  θερμά για την πρόσκληση τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη τον οποίο αποκάλεσε μάλιστα  και φίλο του και τη συντονιστική επιτροπή νεολαίας  Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας.
   Όταν μεταξύ άλλων είπε στους συμμετέχοντες ότι βρίσκονται  στην Πρωτεύουσα της πατρίδας τους , την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη…..,

ή όταν έλεγε ότι  στα πρόσωπά τους εκτός από τη νεανική ζωντάνια και περηφάνια,  διέκρινε  ζήλο και πάθος χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του Έλληνα απανταχού…,  ή ότι είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς να κρατούν τις παραδόσεις…. έντονα χειροκροτήματα,  χαμόγελα και  ενθουσιασμός  εκδηλώθηκαν  από όλους τους παρευρισκόμενους.


Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τους Έλληνες της Διασποράς  αναφέρθηκε στο σύνθημα του διαγωνισμού –ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ, ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,   υπογραμμίζοντας  ότι  οδηγεί σε στόχους και οράματα που μπορούμε να πετύχουμε μόνο αν είμαστε -ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ-. 

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

                                          
   «Αποτελεί μεγάλη τιμή και προνόμιο για μένα να βρίσκομαι εδώ.
Η χαρά μου  είναι διπλή γιατί σας υποδέχομαι και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, αλλά και ως ποντιακής καταγωγής Έλληνας.
Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας και φίλο μου κ. Ιβάν Σαββίδη και τη συντονιστική επιτροπή νεολαίας  Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας.
Νέες κα νέοι της Ελληνικής διασποράς  καλώς ήρθατε στην Πρωτεύουσα της πατρίδας σας, την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη.
Παίρνετε μέρος  σε μία εκδήλωση μεγάλης κλίμακας.
Σας αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας , δίνετε νέα δυναμική στην πορεία της ομογένειας.
 Είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτό το Διεθνή Διαγωνισμό θα αναπτύξετε μεταξύ σας  με πίστη και αγάπη  διάλογο με στόχο την συνέχιση της ελληνικότητας σε όλο και περισσότερους νέους από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Στα πρόσωπά σας εκτός από τη νεανική ζωντάνια και περηφάνια,  διακρίνω ζήλο και πάθος χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του Έλληνα απανταχού.
Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς να κρατούν τις παραδόσεις.
Με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ταξίδεψα σε κάποιες από τις Χώρες σας , Ουκρανία,  Γεωργία ,  Καζακστάν κ.α. και είδα  από κοντά τον αγώνα που δίνεται καθημερινά  για να διατηρήσετε την εθνική  σας ταυτότητα, να αναπτύξετε την Ελληνική γλώσσα  και την παιδεία και πάνω από όλα να προωθήσετε τις ιδέες του Ελληνισμού.
Σας δηλώνω, λοιπόν, ως Πρόεδρος της Επιτροπής και ως πόντιος ότι μαζί με όλα τα μέλη,  θα προσπαθήσουμε να σας αγκαλιάσουμε εσάς και όλους τους απανταχού Έλληνες για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο θα υπάρχει ιδιαίτερη θέση, μέριμνα και πρόνοια για τις κοινότητες του μείζονος ελληνισμού.
Πριν κλείσω θέλω να αναφερθώ στον  φίλο μου  Ιβάν Σαββίδη. Είστε τυχεροί που τον έχετε δίπλα σας.
Γιατί είναι ένας πανέξυπνος Έλληνας, ένας ικανότατος επιχειρηματίας, ένας φλογερός πατριώτης, ένας «Τραντέλλενας», όπως λέμε εμείς οι Πόντιοι.
Κλείνω με το σύνθημα του διαγωνισμού –ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ, ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, που μας οδηγεί σε στόχους και οράματα που θα τα πετύχουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» . 



                    Σάββας Ι. Αναστασιάδης
             Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top