danis karamichailidis oraiokastro winnerΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ DOWNHILL OPEN 2014

8ος αγώνας, Forest Gam trail, Ωραιόκαστρο, 2/11

ΩΡΑΙΟDOWNHILLΟ!

Κείμενο: Φώτης Σκαρής

Σε μια πίστα που παρέπεμπε σε Bike park του εξωτερικού, με εντυπωσιακά άλματα και φοβερό flow πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας DH της χρονιάς! Τρομερές μάχες, δυνατό παρών από εκατοντάδες θεατές κι ένας εκπληκτικόςΔάνης Καραμιχαηλίδης να παίρνει τη νίκη. Το Ωραιόκαστρο γιόρτασε το downhillάδικο μέλλον του με τον καλύτερο τρόπο...

Παίρνεις εκκίνηση σε στενό μονοπάτι με χαμηλή βλάστηση, πεταλάρεις άγρια, χτυπάς το step down με 50άρες και ορμάς στο μικρό rock garden. Κρατιέσαι στο off camper, περνάς ένα τεχνικό dropάκι, μπαίνεις με άλμα σε χωματόδρομο και πάλι τσίτα γκάζια! Φρένα, δυο διαδοχικά μπερμάκια, τρυπώνεις στο δάσος και αρχίζει το ξεσάλωμα! Ένα ζόρικο road gap και στη συνέχεια μια απολαυστική αλληλουχία αλμάτων και μπερμ σε φοβερό νωπό χώμα. Τρελή πρόσφυση, παιχνιδιάρικη οδήγηση και φουλ αδρεναλίνη! Γουστάρεις riding και οι θερμοί θεατές σε μπριζώνουν να τσιτώσεις ακόμη περισσότερο! Το Forest Gam, το τέκνο του Δημήτρη Νησιώτη, έχει βάλει τα καλά του, έχει μεταμορφωθεί στο πιο διασκεδαστικό trail της επικράτειας και εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις: να οδηγείς παιχνιδιάρικα ή να κυνηγάς δεκατάκια? Ή μήπως και τα δύο?

Σε πραγματικά ιδανικές συνθήκες παίχτηκε το τελευταίο έργο του Κυπέλλου DH και οι 123 αναβάτες που έδωσαν το παρών ξεχύθηκαν για να συνθέσουν το παζλ της διαδρομής. Αρχικά έχεις την αίσθηση ότι είναι ένα cool μονοπάτι με μερικά ζόρικα άλματα, όταν όμως φορτώσεις χιλιόμετρα και κυνηγάς τα όρια σου, το Forest Gam μεταμορφώνεται σε ένα απαιτητικό, αλλά και επικίνδυνο flow trail που σε κάνει να ουρλιάζεις! Δυστυχώς η επιλογή των ανθρώπων του Ποδηλατικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου να γίνει ο προκριματικός το Σάββατο το μεσημέρι και στη συνέχεια η απόφαση να κλείσει η πίστα δεν επέτρεψε σε όσους δεν είχαν ξανακάνει το trail να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό και αύξησε κατακόρυφα την επικινδυνότητα καθώς όλοι έτρεχαν σα μανιασμένοι να προλάβουν να ξεκλειδώσουν τα δύσκολα τμήματα της πίστας σε μόλις 3-4 καταβάσεις. Παράλληλα δόθηκε σαφές πλεονέκτημα στους τοπικούς αναβάτες και σε όσους είχαν ταξιδέψει στην συμπρωτεύουσα μερικές μέρες πριν τον αγώνα. Ας είναι, έγινε ένας φοβερός αγώνας με άρτια διοργάνωση, άριστο κορδέλιασμα της διαδρομής, εξαιρετική προετοιμασία της πίστας και ιδανικό χώρο τερματισμού και πιτς. Για πρώτη φορά μάλιστα εκτός του ασθενοφόρου και του γιατρού υπήρχε άριστα οργανωμένο κινητό χειρουργείο με πλήρη εξοπλισμό! Σε αυτή την πίστα επρόκειτο να κριθούν οι τίτλοι στις τρεις από τις πέντε κατηγορίες, ενώ παράλληλα όλοι ήθελαν να κλείσουν τη χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα. Χαμός!

Προκριματικός - pdforaiokastro_dh_2014_qual.pdf
Ο Κώστας Ανδριώτης (2:11.098) μπήκε αποφασισμένος να κλείσει τη χρονιά με νίκη και με ένα ποδήλατο all mountain ανάμεσα στα πόδια του τέθηκε επικεφαλής στην Elite και στη γενική. Όμως εξίσου παθιασμένος ήταν ο Πρωταθλητής Δάνης Καρμιχαηλίδης (2:11.491) ο οποίος σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη και γνώριζε την πίστα σαν την τσέπη του. Οδηγώντας φουλ θεαματικά σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, μόλις τέσσερα δέκατα πίσω από τον Ανδριώτη, με τον εξίσου εντυπωσιακό Βούλγαρο Stivian Gatev (2:15.566) τρίτο και τον Γιάννη Ιωάννου (2:16.278), που είχε κατακτήσει τον τίτλο και αγωνίζονταν με στόχο την τρίτη του νίκη, τέταρτο. Αποφασιστικά μπήκε ο Άρης Χατζηγεωργίου (2:17.995) που διψούσε για ένα βάθρο που θα του έδινε και μια θέση στην εξάδα της τελικής βαθμολογίας. Μεγάλα κέφια έδειξε να έχει ο Γιάννης Κορφιάτης (2:19.087) που ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε με τροχούς 27,5 και προκρίθηκε έκτος μπροστά από τον τοπικό Βαγγέλη Κρόμπα (2:19.622) που τρομοκράτησε όσους είδαν την πτώση του μετά το πρώτο άλμα της πίστας, αλλά ο ίδιος δεν έδειξε να μασάει!

Πρώτο χρόνο στην κατηγορία Junior έκανε ο Δημήτρης Μπαξεβάνος (2:18.720) που την είχε καταβρεί με τα ζόρικα άλματα και δεύτερος ήταν ο local heroΠάνος Παρασιάδης (2:20.239). Πολύ καλή κατάβαση έκανε ο Σταμάτης Κριεμάδης (2:21.330) που βρέθηκε στην τρίτη θέση δείχνοντας να μην πιέζεται ιδιαίτερα και τέταρτος ήταν ο ανερχόμενος Λάμπρος Φακιόλας (2:27.627) μόλις τρία δέκατα ταχύτερος από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Νικόλα Τσαρούχη.

Στην κατηγορία Master πήραν κεφάλι οι τοπικοί Γιώργος Παλιάτσος (2:16.839) και Νίκος Φινίδης (2:17.551) με τον Χρήστο Τρίμη(2:21.067) από την Καλαμπάκα στην τρίτη θέση. Ακολούθησαν τα δύο φαβορί για τον τίτλο, ο Noel Camateras (2:21.416) και ο Σπύρος Σαρτζετάκης (2:22.173).

Στους Veteran ο Αντώνης Αλιφακιώτης (2:19.342) εκτός από πρώτο χρόνο στην κατηγορία μπήκε δυναμικά στην πρώτη δεκάδα της γενικής δείχνοντας τις διαθέσεις του! Δεύτερος ήταν ο Φώτης Σκαρής (2:30.625) στην πρώτη του εμφάνιση με το Devinci Wilson και τρίτος ο Γιώργος Νικολάου (2:54.265)

Μεγάλη μάχη και στην κατηγορία Γυναικών με τρεις κοπέλες να δίνουν το παρών χωρίς την Ειρήνη Μαυράκη που δεν κατάφερε να βρεθεί στο Forest Gam. ΗΕλένη Διακάκη (2:47.117) ήταν πρώτη με την Ελένη Λεμονάκη (2:58.052) να ακολουθεί καβάλα στο ολοκαίνουργιο NS της.

Μετά το πέρας του προκριματικού πραγματοποιήθηκε whip contest σε ένα ιδανικό διπλό άλμα -ειδικά γι αυτούς που οδηγούν με δεξί πόδι μπροστά- και με τον τρελαμένο Κερκυραίο Βαγγέλη Καββάδα να παίρνει άξια τη νίκη...


http://www.downhill.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=919%3Agiorti-tou-ellinikou-downhill-o-teleutaios-agonas-tou-kupellou-2014&catid=75%3Aapotelesmata-agwnwn&Itemid=145

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top