Δικηγόρος, μητέρα τριών παιδιών,η κα Βαλάνη, κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια στην Β΄ Θεσσαλονίκης. Γιατί τώρα; Τη ρωτήσαμε. «Γιατί το 2012, μόλις είχα γεννήσει το τρίτο μου παιδί και θεώρησα ότι έπρεπε να είναι η πρώτη μου προτεραιότητα». Η κα Βαλάνη συνδυάζει το ρόλο της μητέρας τρίτεκνης οικογένειας με την επαγγελματική της επιτυχία στον δικηγορικό τομέα. Αυτός ο συνδυασμός εξάλλου αποτελεί για πολλούς κι ένα κριτήριο για τον σταυρό στην εκλογική τους επιλογή.
Ένα άλλο πλεονέκτημα της κας Βαλάνη, είναι ότι δεν έχει πολιτικό παρελθόν και ότι εκφράζει την ανάγκη για καινούρια, νέα πρόσωπα στην πολιτική που θα φέρουν μαζί με τις φρέσκες ιδέες και την εμπειρία τους από την παραγωγική τους δραστηριότητά. Αυτοί οι λόγοι εξάλλου, μεταξύ άλλων, την ώθησαν να δεχθεί και την πρόταση του Πάνου Καμμένου για να είναι υποψήφια με τους ΑΝΕΛ στην Β΄ Θεσσαλονίκης.
Η κα Στυλιανή Βαλάνη – Ντολοπούλου, όπως είναι το πλήρες όνομά της, κατάγεται από τη Γερακαρού του Δήμου Λαγκαδά. Αφού τελείωσε το 2ο λύκειο της Α. Τούμπας, συνέχισε τις σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ. Είναι παντρεμένη με τον Χάρη Ντολόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό και μητέρα 3 παιδιών, του Βασίλη, της Αποστολίας, και της Σταυρούλας και κατοικούν στην Πυλαία.
Επειδή κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει θέλει να την ξέρει καλά, πρώτη της δουλειά μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητας της ήταν να κάνει έναν κύκλο συναντήσεων με τους δημάρχους της Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και με τον Περιφερειάρχη, αλλά και με τους πολίτες στις περιοδείες.
Για αυτό από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάζει τον συνομιλητή της με τις γνώσεις της για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και με τις τοποθετήσεις της για τα γενικότερα πολιτικά θέματα της χώρας, που κατέχει εξίσου καλά. «Γνωρίζω καλά τα προβλήματα της Β΄ Θεσσαλονίκης και σαν υποψήφια, αλλά και σαν ενεργός πολίτης που και μετά τις εκλογές πάλι σε αυτήν την περιφέρεια θα κινούμε», μας δηλώνει.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά, ασκεί μια κυβερνητική πολιτική που παραπέμπει καθαρά σε μια εισπρακτική τακτική και μόνο» τονίζει με έμφαση και συνεχίζει «Η σημερινή ΝΔ του Σαμαρά, δεν έχει καμιά σχέση με την κεντροδεξιά του Καραμανλή. Ο ακροδεξιός της λόγος απωθεί κεντροδεξιούς και την απομονώνει από τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που υποφέρουν από την φορολογική λεηλασία, της εισπρακτικής τακτικής της που ακολουθεί».
Πιστεύω στους Ανεξάρτητους Έλληνες και προσωπικά στον πρόεδρο τους τον Πάνο Καμμένο, που μας συνδέει μακροχρόνια φιλία, μας λέει η κα Βαλάνη, για να γίνουμε οι Έλληνες «πραγματικά ανεξάρτητοι» και να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τα δεσμά των μνημονίων. «Για να έχουμε τα σπίτια μας και τις δουλειές μας, για να βρίσκουν δουλειές οι νέοι μας και να μην φεύγουν μετανάστες, για να αποκτήσουν ξανά οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι την αξιοπρέπεια τους. Για να μην φοβόμαστε να γεννάμε παιδιά, για να δώσουμε τα εργαλεία ανάπτυξης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Για να διαχειριστούμε εμείς οι Έλληνες και ειδικά οι νέοι τις ζωές μας, για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας».
Και καταλήγει η κα Βαλάνη «Πρέπει να ανακτήσει η Πατρίδα µας την εθνική της κυριαρχία για να δημιουργήσουμε µία Κοινωνία που θα προσφέρει σε όλες και όλους δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ίσες ευκαιρίες. Πιστεύουμε στην Ενότητα των Ελλήνων σε µία συνολική εθνική προσπάθεια, μακριά από τα ψευτοδιλήμματα και τους κομματικούς διαχωρισμούς του χθες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top