Ιανουαρίου 7, 2015
Από 

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 άρχισε τυπικά από  την 31η Δεκεμβρίου 2014.  Για την  Ν.Δ έχουν  αρχίσει δυνατά  τον προεκλογικό αγώνα οι δύο νυν βουλευτές Καράογλου και Αναστασιάδης, αλλά και ο νέος  υποψήφιος  Βαρτζόπουλος, οι οποίοι πηγαινοέρχονται  στην χαοτική περιφέρεια της Β΄ Θεσσαλονίκης. Από την άλλη μεριά ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την κατάρτιση  του ψηφοδελτίου του.

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Θεσσαλονίκης. Η κεντρική εκλογική επιτροπή κάνει μαραθώνιες  συνεδριάσεις για να καταλήξει στην τελική συγκρότηση των ψηφοδελτίων τα οποία θα εγκριθούν από την κεντρική επιτροπή που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη για να ανακοινωθούν στη συνέχεια.
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως και σε  όλες σχεδόν τις εκλογικές περιφέρειες, καθυστερεί  και λόγω του συνωστισμού που προκλήθηκε για την εξασφάλιση της πολυπόθητης  θέσης, με αποτέλεσμα να  καθυστερεί  και η προεκλογική  δουλειά.
Είναι επόμενο τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, που σημειώνεται έλλειψη ενδιαφέροντος και δεν μπορούν να βρουν υποψηφίους. Κανένα κόμμα μέχρι τώρα  δεν έχει ανακοινώσει πλήρες ψηφοδέλτιο και το πιο πιθανό είναι να μην συμπληρώσουν ποτέ όλα τα κόμματα τα δώδεκα ονόματα που απαιτούνται.
Αλλά ας πάρουμε τα κόμματα με τη σειρά.
Πρώτα- πρώτα με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται τις επόμενες ώρες να  κλειδώσουν  τα ονόματα των υποψηφίων.
Οι «στάνταρ» που αναμένονται να είναι υποψήφιοι στη Β΄ Θεσσαλονίκη, είναι η νυν  βουλευτής Λ. Αμανατίδουπου είχε πάρει 9.583 σταυρούςο γιατρός  Πλωμαρίτης  Στρατής  που ήταν  πρώτος επιλαχών με  5.428, ο  νεαρός  δικηγόρος  Αμπατζάς  Κώστας  με 4.020 σταυρούς, καθώς και οι νεαρές  Τσέλου Ειρήνη και Ζέρβα Λίτσα που είχαν πάρει αντίστοιχα  4.778 και 4.709 ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.  Από εκεί και πέρα  δυνατά «παίζουν» τα ονόματα τριών  εκπροσώπων από  την τοπική αυτοδιοίκηση του πρώην δημάρχου Ασσήρου Δ. Ράβναλη, του πρώην αντιδημάρχου και υποψήφιου δημάρχου Θέρμης Σ. Φάμελλο και του Β.Ναούμ από το δήμο  Βόλβης. Επίσης  του γιατρού του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης,  Θοδωρή Σδούκου, καθώς και του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης  κτηνοτρόφων  Δημήτρη Καμπούρη.  Από τους υποψήφιους των προηγούμενων εκλογών του 2012 ενδιαφέρον φέρεται να δείχνει ακόμη και ο Ρώσσιος Χρήστος που με 1.332ψήφους είχε καταλάβει την τελευταία θέση, μαζί με τα άλλα ονόματα που ακούγονται όπως   Τ. Αμοιράνη, Σ. Βασιλειάδου, Ε. Αγοραστούδη, Αν. Γαϊταρτζή, Μ. Μεκέση,  κ.α  αμφιλεγόμενης δυναμικής.  Στις δώδεκα θέσεις του ψηφοδελτίου θα πρέπει να βρεθεί επίσης χώρος και για τους συνεργαζόμενους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως του Δ. Ράβναλη  και των Οικολόγων.
Ν.Δ
Από την Ν.Δ  υποψήφιοι είναι οι νυν βουλευτές  Θ. Kαράογλου (16.061)και  Σ. Aναστασιάδης (14.453), ο  πρώην γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Bαρτζόπουλος, ο Γ. Kαγιάς από το Μελισσοχώρι, ο σύμβουλος του περιφερειάρχη Aπ. Tζιτζικώστα Γιάννης Tαχματζίδης, και ίσως  ο Φ. Παππάς. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Τσακίρης Π. (7.228), όπως και ο Ρεγκούζας Α. (6.390), οι οποίοιπαραιτούνται της υποψηφιότητας τους, προφανώς υπέρ της υποψηφιότητας Βαρτζόπουλου. Επίσης δεν θα είναι υποψήφια η Καλαϊτζή Πόπη (8.596), η οποία είχε καταλάβει την τρίτη θέση στις προηγούμενες εκλογές.
ΠΑΣΟΚ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στη Β’ Θεσσαλονίκης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι:  Παντελής Κουκουλεκίδης (5.886), Μαρία Καγκελίδου(2.989), Σταύρος Ακαλίδης (2.745), Βενετία Μυρώνη(1.829), Ευγενία Προκοπίου (1.598), ενώ ακούγονται και τα ονόματα Γιάννης Κυανίδης, Πένης Δαλαμπούρα, και Κούλα Γιαννακίδου.  Ακόμη ακούγεται και το όνομα της Χριστίνας Αλίρη, ενώ ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Εχεδώρου  Γιώργος Αρβανιτίδης (5.604), αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη στάση του σε αυτές τις εκλογές και με ποιο ΠΑΣΟΚ θα πάει, όπως και ο Τσιόκας Θεοχάρης (7.018), που είχε βγει πρώτος σε ψήφους.
ΚΙΔΗΣΟ-ΓΑΠ
Για το ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ, στη Β’ Θεσσαλονίκης, ακούγεται πως θα είναι υποψήφιοι οι : Λάμπρος Λαμπρόγιαννης, Χριστόφορος Παγώνης, Χρήστος Βέργος, Όλγα Κετικίδου και Αλέξανδρος Αθανασίου.
ΑΝΕΛ
Από τους  ΑΝΕΛ η νυν βουλευτής Σ. Ξουλίδου (4.345), ενώ ο Α. Χαρουπάκης (3.935)με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος  σε αυτές τις εκλογές.
ΚΚΕ
Από του ΚΚΕ δεν έχει ξεκαθαρισθεί εάν θα είναι εκ νέου υποψήφια η Γερασιμίδου Ε. (8.701) ή θα αντικατασταθεί από τον δεύτερο Ιγνατιάδη Θ. (5.911) ή κάποιον άλλον.
ΠΟΤΑΜΙ
Από το ΠΟΤΑΜΙ εκτός από την νυν βουλευτή Κ. Μάρκου (2.862) που εκλέχθηκε με τη ΔΗΜΑΡ και τώρα μετακινήθηκε στο ΠΟΤΑΜΙ, υποψήφιος θα είναι και ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε εκλεγεί βουλευτής ο Ζησιμόπουλος Π. (5.639) με πρώτη επιλαχούσα την  Νικολαΐδου Μ. (4.024)
Να σημειωθεί  ότι αυξήθηκε ο αριθμός των βουλευτών, από  επτά σε εννιά και ο αριθμός των υποψηφίων σε δώδεκα, καθώς και οι σταυροί που μπορεί να βάλει ο ψηφοφόρος στη Β΄ Θεσσαλονίκη σε  τρεις (3).
Μέχρι την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν κατατεθεί όλα τα ονόματα των υποψηφίων στο Πρωτοδικείο, οπότε και θα μάθουμε την τελική σύνθεση των ψηφοδελτίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top