"Μπορούμε να συνεργαστούμε για να ξεφύγουμε από το τέλμα. Το Ποτάμι είναι μακριά από τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Ζητώ από τους πολίτες της Β' Θεσσαλονίκης να με στηρίξουν γιατί θεωρώ πως ήμουν πάντα δίπλα τους όταν με χρειάστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια που είχα κοινοβουλευτική παρουσία". Αυτό είπε η υποψήφια βουλευτής με το "Ποτάμι" στη Β' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο να την ψηφίσει ο κόσμος στην εκπομπή "Εδώ Μακεδονία" της Εγνατία Τηλεόρασης.
            Για την επιλογή της να ενταχθεί στους κόλπους του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη είπε: "Το Ποτάμι αποπνέει κάτι το διαφορετικό. Χρησιμοποιεί την απλή λογική. Ακούει. Έχει λύσεις προς το καλύτερο. Δίνει ρεαλιστικές απαντήσεις. Έχει συγκεντρώσει στους κόλπους του ανθρώπους που είναι γνωστοί για το καθημερινό τους έργο. Να κάνουμε πράγματα χωρίς να γκρεμίσουμε τα πάντα λέμε".
            Η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση πως το "Ποτάμι" θα είναι το τρίτο κόμμα και ο ρυθμιστής και καταλύτης των εξελίξεων της επόμενης ημέρας. "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε με τα δυο μεγάλα κόμματα για τα σημαντικά προβλήματα της χώρας με σημαντικότερο το χρέος. Το Ποτάμι μπορεί να βάλει στο τραπέζι και τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ και να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους. Το χρέος αφορά όλη την Ελλάδα και χρειάζεται κοινή απόφαση" τόνισε.
            Η κ. Μάρκου ανέλυσε τις προτάσεις του κόμματος για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες και τους νέους επιχειρηματίες.
            Η πρώην βουλευτής μίλησε για τα σημαντικότερα προβλήματα της Β' Περιφέρειας τα οποία, όπως είπε, προσπάθησε να λύσει με τον τρόπο της. "Το ότι μετέφερα την μονάδα Κινητής Μαστογραφίας του Θεαγενείου Νοσοκομείου σε απομονωμένα χωριά, όπου οι γυναίκες δύσκολα μπορούσαν να εξεταστούν το θεωρώ για παράδειγμα σημαντικό επίτευγμα. Τα μικρά καθημερινά προβλήματα του κόσμου και η επίλυσή τους είναι σημαντικά για μένα" σχολίασε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επίσης πως μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στη Β' Περιφέρεια του νομού εξαιτίας του "λουκέτου" της ΑΓΝΟ, με τους γαλακτοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους να είναι οι ζημιωμένοι. "Ο επιχειρηματίας έπρεπε να τιμωρηθεί από το κράτος, ιδίως όταν έχει λάβει τόσες πολλές επιδοτήσεις".
            Η υποψήφια βουλευτής σημείωσε μεταξύ άλλων πως ασχολήθηκε με την πολιτική γιατί πάντα αναρωτιόταν γιατί είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στη χώρα. "Αυτό το ερώτημα με έκανε να ασχοληθώ με την πολιτική. Αναρωτήθηκα γιατί η υγεία, η παιδεία ή η εργασία αλλάζουν δύσκολα στο δημόσιο. Ήρθα γιατί ήθελα να βοηθήσω" υπογράμμισε.
            Η κ. Μάρκου αναφέρθηκε επίσης στους λόγους ανεξαρτητοποίησής της από τη ΔΗΜΑΡ. "Η ΔΗΜΑΡ έγινε απρόσιτη στον κόσμο. Το κόμμα δεν αντιλαμβανόταν τα προβλήματα του κόσμου, που εμείς ως βουλευτές μεταφέραμε. Η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να μείνει στην κυβέρνηση και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι" είπε.

            "Ο κόσμος είναι πολύ προβληματισμένος και πολύ στεναχωρημένος. Όταν είσαι άνεργος δεν σε ενδιαφέρουν οι εκλογές" δήλωσε η κ. Μάρκου αναφερόμενη στο "κλίμα" που υπάρχει στους ψηφοφόρους. "Ο κόσμος ζητά αλλαγή του πολιτικού προσωπικού" σχολίασε επίσης. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top