Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσει το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σε Υφυπουργείο, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
«Είχα τονίσει προεκλογικά πως μια από τις πρώτες κινήσεις μιας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.
Ευτυχώς επικράτησε η λογική και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι “το μη χείρον βέλτιστον”, καθώς οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν αγώνες για να επιτραπεί στους Σκοπιανούς να καπηλευτούν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας, δεν επικράτησαν στη νέα Κυβέρνηση.
Αυτό φυσικά δεν αλλάζει το γεγονός ότι με την υποβάθμιση του ΥΜΑΘ, η  νέα Κυβέρνηση επί της ουσίας ακυρώνει το επενδυτικό και αναπτυξιακό έργο που φέραμε εις πέρας, με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Προσωπικά καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη την νέα Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης  κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και δηλώνω ότι θα σταθώ στο πλευρό της σε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου το… Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης να μπορέσει να κρατήσει τουλάχιστον όλες τις αναπτυξιακές αρμοδιότητες που απέκτησε τα τελευταία χρόνια και να συνεχίσει, στο βαθμό φυσικά που θα το επιτρέψει η κεντρική διοίκηση της Αθήνας, να αποτελεί  ουσιαστικό “εργαλείο” ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top