Στον θεατρολόγο Νικηφόρο Παπανδρέου αφιερώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ την πέμπτη  εκδήλωση της σειράς με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 19.00, στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος), θα μιλήσουν για τη διαδρομή του θεατρολόγου και δημιουργού της Πειραματικής Σκηνής της “Τέχνης”, που ανανέωσε τον θεατρικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Ναζίρης (ηθοποιός, καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ), η Σοφία Ευτυχιάδου (θεατρολόγος) και η Αναστασία Γρηγοριάδου (δημοσιογράφος).
Η σειρά εκδηλώσεων «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» αφορά πρόσωπα τα οποία με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπο της πόλης και, με μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, διαμόρφωσαν στοιχεία της δικής τους ταυτότητας. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στον κύκλο αυτό ο εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης και ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος.  

                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top