ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έλεγαν να υπάρχει λιτότητα, ώστε να υπάρχει ανεργία, και ότι μέσα από μια κατάσταση ημικαταστροφής της χώρας θα έρθει κάποια στιγμή η ανάταση. Μετά, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει στον συνταξιούχο να πάρει λιγότερα λεφτά σύνταξη, για να πληρώνει αυτούς που θα προσλάβει στο δημόσιο, τόνισε στην Βεργίνα Τηλεόραση  ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης:
Για την ανεργία
Το πρόβλημα της ανεργίας δεν έχει μία λύση. Όλες οι λύσεις συνδυάζονται με τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Το μοντέλο Σαμαρά – Βενιζέλου έλεγε ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει λιτότητα, ώστε να υπάρχει ανεργία, και ότι μέσα από μια κατάσταση ημικαταστροφής της χώρας θα έρθει κάποια στιγμή η ανάταση. Μετά, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει «προσλήψεις στο δημόσιο». Θα πούμε λοιπόν στον συνταξιούχο να πάρει λιγότερα λεφτά σύνταξη, για να πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτούς που θα προσληφθούν; Εμείς είμαστε το Κίνημα που δε φοβάται να πει τις λέξεις, «επενδύσεις», «ανάπτυξη» και «επιχειρηματικότητα».
Για τους μισθούς
Ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί, ενώ υπάρχουν και διορθώσεις που πρέπει να γίνουν. Ο μισθός του νέου, ο κατώτατος μισθός δηλαδή, πρέπει να είναι ίδιος με των άλλων εργαζόμενων. Οι ελαφρύνσεις στην απασχόληση των νέων πρέπει να αφορούν κυρίως το ασφαλιστικό κι όχι τον μισθό. Εμείς λοιπόν λέμε ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, αλλά σε συνάρτηση με την δύναμης της οικονομίας τη συγκεκριμένη στιγμή.
Για την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού συστήματος

Η Βουλή έχει ανάγκη από ριζική ανανέωση. Καθαρά και καινούργια πρόσωπα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο το καινούργιο, μπορεί να είναι και το έμπειρο. Δεν εννοώ τον έμπειρο πολιτικά, δηλαδή τους προηγούμενους υπουργούς, αλλά κάποιους ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν ανακατευτεί με την πολιτική αλλά να είναι πετυχημένοι σε αυτό που κάνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διοικήσει, ο καθένας στον τομέα του, και τα έχουν φέρει εις πέρας με επιτυχία. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top