Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Με μεγάλη λύπη αναγκαζόμαστε να προβούμε στην παρούσα διάψευση σχετικά με κάποιες φήμες, οι οποίες έπεσαν σήμερα, 7/1/2015, στην αντίληψή μας και αφορούν τη, δήθεν, είσπραξη του ποσού χιλίων ευρώ προκειμένου να τελέσουμε τη νεκρώσιμη ακολουθία, τη Δευτέρα 5/1/2015, των τριών ενοριτών μας του πρόσφατου φονικού της οδού Θεσσαλονίκης.
Διακηρύττουμε με όλοι μας τη φωνή ότι η παραπάνω φήμη είναι τελείως ΨΕΥΔΗΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ. Η Ενορία μας όχι μόνο δεν εισέπραξε ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΕΥΡΩ από τους οικείους των δολοφονηθέντων αλλά ο προϊστάμενος του ι. Ναού μας, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης, έδωσε σαφέστατη εντολή στο γραφείο τελετών που ανέλαβε τα των κηδειών να ενημερώσει τους οικείους ότι η Ενορία μας, σεβόμενη την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης, δεν επιθυμεί να εισπράξει ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ από τους οικείους ή το γραφείο τελετών προκειμένου να τελεσθεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Ενορία μας φρόντισε να ενημερώσει σχετικά και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα, ο οποίος, παρακινούμενος πάντοτε από περισσή αγάπη, φροντίδα και ευαισθησία για το ποίμνιό του, έσπευσε να τελέσει ο ίδιος τη νεκρώσιμη ακολουθία για τους τρείς αδελφούς μας, αποδεικνύοντας, διά της παρουσίας του, το πραγματικό ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας για τα μέλη Της. Από αυτό το ενδιαφέρον του Επισκόπου μας εμπνεόμενοι και οι εφημέριοι της Ενορίας μας ενήργησαν και ενεργούν, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και σε πλείστες άλλες, προσπαθώντας- και μέσα, ακόμη, από τις ανθρώπινες αδυναμίες τους- να διακονούν την ιεροσύνη τους και το ποίμνιο που τους εμπιστεύθηκαν ο Επίσκοπός μας και η Χάρις του Θεού.
Σχετικά με όσους διαδίδουν ψευδείς και συκοφαντικές φήμες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εφημέριοι της Ενορίας μας δεν τρέφουν καμία εμπάθεια απέναντί τους, όμως τους οικτίρουν διότι, μάλλον, δε γνωρίζουν σε τι μεγάλο αμάρτημα έχουν περιπέσει (αυτό της συκοφαντίας και ιδιαιτέρως της ιεροκατάκρισης) και διότι, εάν δεν μετανοήσουν, κινδυνεύουν να χάσουν και την ψυχή τους ακόμη.
Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτήν την ανακοίνωση διότι, όπως ο Μέγας Βασίλειος τονίζει χαρακτηριστικά: "Δεν πρέπει να σιωπούμε μπροστά στις διαβολές, όχι για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με την αντιλογία, αλλά για να μην επιτρέψουμε να ευοδωθεί το ψέμα (να διαδοθεί και να γίνει πιστευτό) και να μη αφήσουμε αυτούς που εξαπατήθηκαν στην βλάβη (στην κακόπιστη διάδοση)".  
Καλή μετάνοια να έχουμε όλοι.
Από το Γραφείο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου
Οι  εφημέριοι
π. Νικόλαος Μοναστηρίδης
π. Γεώργιος Ματθαιόπουλος  


  facebook.com/kimisitheotokouoreokastrou  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top