Ο ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την ρατσιστική επίθεση με στόχο τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων που λειτουργεί η ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» στην παιδόπολη «Αγιος Δημήτριος»  και την προσπάθεια υποβάθμισής της από τα ΜΜΕ όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι  στον Ξενώνα.
Η προσπάθεια αυτή δεν προξενεί εντύπωση, μιας και ο δράστης της επίθεσης είναι ο Στυλιανός Ιωαννίδης, υψηλόβαθμο  στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που διετέλεσε  διορισμένος σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Τομέα Μακεδονίας και Θράκης  και πρώην πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Η επίθεση με χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς  και την απειλή όπλου εναντίον των παιδιών και των εργαζομένων,  συνάδει  απόλυτα με την στρατηγική του κόμματός του  που με ξενοφοβικές δηλώσεις και ρατσιστικά παραληρήματα προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την μισανθρωπική και αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες και προβάλλει την επιτακτική ανάγκη χάραξης πολιτικής υποδοχής των προσφύγων στην Ελλάδα, βασισμένης στις διεθνείς συμβάσεις  και την αντιμετώπιση του προβλήματος ως πολιτικού και κοινωνικού και όχι ως αστυνομικού και δημόσιας τάξης.
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top