Για τα προβλήματα της εκλογικής της Περιφέρειας, τη Β' Θεσσαλονίκης, μίλησε στην εκπομπή "Μέσα σε όλα" του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα, και τη δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση η υποψήφια με το "Ποτάμι", Κατερίνα Μάρκου.
            Σύμφωνα με την ίδια: "Είναι μια μεγάλη και ανομοιογενής περιφέρεια η Β' Θεσσαλονίκης. Εκεί συναντά κανείς αστική, αγροτική και βιομηχανική ζώνη. Τα προβλήματα είναι πολλά. Για παράδειγμα η Σίνδος και το Καλοχώρι, εκεί όπου οι βιοτεχνίες κάποτε άκμαζαν τώρα η περιοχή είναι Βιομηχανική Περιοχή "Φάντασμα". Οι επιχειρήσεις δεν έχουν ενισχυθεί. Το κόστος για να συντηρηθούν είναι πολύ μεγάλο. Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα στο Λαγκαδά και το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ. Γαλακτοπαραγωγοί και εργαζόμενοι έχουν πληγεί μετά την απόφαση για λουκέτο του εργοστασίου. Υπάρχουν άνθρωποι που ο επιχειρηματίας ακόμα τους χρωστά χρήματα. Στη Χαλάστρα δεν στηρίχτηκαν οι ιχθυοκαλλιέργειες. Θα μπορούσαμε να εξάγουμε όστρακα καλύτερης ποιότητας αν δεν έπεφταν από τα Σκόπια λύματα στον Αξιό. Στο Σταυρό και στην Ασπροβάλτα, εκεί όπου οι κάτοικοι ασχολούνται με τον τουρισμό δεν υπήρξε μέριμνα ώστε να διαφημιστούν οι περιοχές. Έπρεπε να ενισχύσουμε και να διαφημίσουμε τις περιοχές μας. Όπως στη Μεσήμβρια όπου έχουμε πολύ καλά κρασιά αλλά δεν τα ξέρει όλη η Ελλάδα. Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για τη λίμνη Κορώνεια και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που αυτή έχει υποστεί. Έχουμε ξοδέψει λεφτά πολλά σε μελέτες και αυτή τη στιγμή η λίμνη δεν έχει ζωή".
            Η Κατερίνα Μάρκου σημείωσε ότι "σκοπός δεν είναι να εντοπίζουμε τα προβλήματα αλλά να βρίσκουμε λύσεις. Γι' αυτό ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου. Για να συμβάλλω στην επίλυσή τους".
            Για το "Ποτάμι" η υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως: "Το Ποτάμι θα είναι ο ρυθμιστής αυτών των εκλογών. Όσο πιο πολύ το εμπιστευτεί ο κόσμος τόσο περισσότερο μπορούμε να συμμετέχουμε σε προτάσεις και συμμετοχή. Το Ποτάμι θα είναι ο καταλύτης και ο ρυθμιστής της επόμενης ημέρας. Όλες οι συζητήσεις που κάνουμε γίνονται στο πλαίσιο της παραμονής της χώρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Ο κίνδυνος για το GREXIT κάνει πιο επίκαιρη από ποτέ τη θέση του Ποταμιού ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα με συνεργασία. Κοινός παρονομαστής πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας. Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση. Το Ποτάμι μπορεί να βάλει τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουν στο ίδιο τραπέζι για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από το χρέος. Να βρούμε κοινές λύσεις με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικών προδιαγραφών".
            Και συμπλήρωσε: "Το χρέος αφορά όλους τους Έλληνες. Δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση να αλλάζει και η πολιτική σε τόσο βασικά ζητήματα. Τώρα που είμαστε στο χείλος του γκρεμού οι αποφάσεις που θα παρθούν πρέπει να είναι κοινές. να παρθούν από ανθρώπους που έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα διαγράψουμε το χρέος από τη μια στιγμή στην άλλη. Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα ως χώρα. πρέπει να πάρουμε κοινές αποφάσεις για να βρούμε λύση".
            "Πάμε σε μια άλλη περίοδο. Σε κυβερνήσεις συνεργασιών. Καλό θα ήταν αυτό να το συνειδητοποιήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα: ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Να βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας και να συζητήσουμε" κατέληξε η κ. Μάρκου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top