ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΟΜΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΦ`ΌΣΟΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΊ ΟΙ 2 ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΉΛΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ Ή ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Ο Ερμής ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου από τη θέση, μεταξύ Γης και Ήλιου και προχωρεί προς τα αριστερά του, που έτσι θα τον βλέπουμε για λίγες μέρες πριν την Ανατολή !

Η Αφροδίτη έρχεται προς τη Γη από αριστερά του Ήλιου και κάθε μέρα θα την βλέπουμε και πιο φωτεινή !!

Ο Άρης κι αυτός βρίσκεται αριστερά του Ήλιου αλλά καθώς η Γη γυρίζει πιό γρήγορα, συνεχώς ο Άρης θα απομακρύνεται μέχρι που θα κρυφτεί πίσω από τον Ήλιο και δεν θα τον βλέπουμε...

Ο Δίας, ο οποίος κινείται ανάδρομα στον αστερισμό του Λέωντα, τον Φεβρουάριο θα περάσει πίσω στον Καρκίνο που θα παραμείνει μέχρι και τα μέσα του Ιούνη !!

Ο Κρόνος φεύγει από τον αστερισμό του Ζυγού, στα μέσα του Μήνα και μπαίνει στο αστερισμό του Σκορπιού, πάνω από τον φωτεινό αστέρα Αντάρη !

Οι Πλανήτες Ουρανός και Ποσειδώνας θα βρίσκονται και αυτόν τον μήνα στους αστερισμούς Ιχθείων και Υδροχόου αντίστοιχα...

Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ...        
Στις 3 Φεβρουαρίου έχουμε Πανσέληνο
Στις 12 το Τελευταίο της Τέταρτο
Στις 18 Φεβρουαρίου έχουμε μια νέα Σελήνη
Και στις 25 το Πρώτο της Τέταρτο της

Την 1η Φεβρουαρίου έχουμε μία συνάντηση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα ! Αυτό το γεγονός μπορούμε να το δούμε μόνο με ένα καλό τηλεσκόπιο, διαφορετικά θα απολαύσουμε μόνο την Λαμπερή Αφροδίτη !

Στις 4ης Φεβρουαρίου έχουμε συνάντηση της Σελήνης με τον Δία, κοντά μεταξύ τους στις 5 μοίρες !

Στις 5 Φεβρουαρίου η Σελήνη θα συναντήσει τον Βασιλίσκο του Λέωντα κοντά στις 4 μοίρες !

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Δίας θα βρίσκεται σε Αντίθεση ! Δηλαδή η Γη θα είναι ενδιάμεσα Ήλιου και Δία !  Σ`αυτή την περίπτωση ο Δίας θα βρίσκεται στο πιό κοντινό σημείο με την Γη μας !!  Ας απολαύσουμε λοιπόν άνετα τους δορυφόρους του, που αυτό το βράδυ, θα βρίσκονται και οι τέσσερις στα δεξιά του !

7 Φεβρουαρίου οι δορυφόροι του Δία θα έχουν έλθει οι δύο στα αριστερά του και οι άλλοι δύο δεξιά του.  Θα συμβεί και το ακόλουθο γεγονός, με δύο από τους δορυφόρους του Δία, κατά τα μεσάνυχτα από τις 11 έως την 1η ώρα.  Καθώς ο ένας θα συναντήσει στην πορεία του τον άλλον, όπως θα φαίνονται από την Γη μας, ο πιό κοντινός προς τα εμάς, θα περάσει από τον μακρινότερο μπροστά και η σκιά του θα καλύψει μέρος του μακρινότερου δορυφόρου !  Δηλαδή θα έχουμε μία έκλειψη του πίσω δορυφόρου ! !  Ένα ενδιαφέρον γεγονός που δεν θα πρέπει να χάσουμε αν ο καιρός το επιτρέψει ! !

Στις 9 Φεβρουαρίου η Σελήνη 3 μοίρες βόρεια του Στάχυ της Παρθένου !

Στις 12 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα η Σελήνη θα πλησιάσει τον Κρόνο στις 2 μοίρες κοντά του !

Στις 13 Φεβρουαρίου η Σελήνη θα περάσει 9 μοίρες πάνω από τον Αντάρη του Σκορπιού !

Στις 20 - 21 Φεβρουαρίου η Νέα Σελήνη θα είναι πολύ χαμηλά στην δύση μαζί με την Αφροδίτη που θα έχει συνάντηση με τον Άρη !  Η συνάντηση αυτή Αφροδίτης με Άρη, στις 21 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00 θα την δούμε να φαίνονται οι δύο πλανήτες, μόλις μισή μοίρα κοντά μεταξύ τους ! !  Ο Άρης φυσικά θα φαίνεται πολύ μικρότερος λόγω της μεγάλης απόστασης που θα βρίσκεται με την Αφροδίτη ! !   Θα είναι ακόμα ορατή αυτή η συνάντηση, με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου !  Μετά ο Άρης θα απομακρυνθεί προς τον Ήλιο και δεν θα φαίνεται...

Στις 24 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα θα έχουμε πάλι ''παιχνιδίσματα'' των δορυφόρων του Δία που θα μπαίνει ο ένας μπροστά στον άλλον και θα τον καλύπτει !  Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση που μπορούμε να απολαύσουμε με ένα απλό τηλεσκόπιο ή ακόμη και με απλά κιάλια !
Την ίδια μέρα το πρωί θα μπορούμε να δούμε και τον Ερμή στην Ανατολή που θα βρίσκεται 26 μοίρες μακρυά από τον Ήλιο !

Στις 25 Φεβρουαρίου η Σελήνη θα περάσει ελάχιστα πάνω από τον αστέρα Λαμπαδιά του Ταύρου ! Αυτή η συνάντηση θα γίνει από τα μεσάνυχτα έως τις 2 την επομένη !

Και, στις 27 Φεβρουαρίου, πάλι οι δορυφόροι του Δία θα βρίσκονται και οι τέσσερις στα αριστερά του όπως τον βλέπουμε..

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΈΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΌ !

ΚΑΛΟΝ ΜΗΝΑ !

npazaitis@hotmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top