Μια οικογένεια από το Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης επένδυσε στο μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και τώρα κατακτά τις αγορές του εξωτερικού! Με «οδηγό» τον πατέρα και «συνοδηγό» την κόρη τα καλλυντικά της επιχείρησης, με βάση το πολύτιμο γάλα γαϊδούρας, «ταξιδεύουν» από τη Θεσσαλονίκη σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.
Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, η εταιρία Sostar Cosmetics (η μοναδική στη χώρα μας που δημιουργεί καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας) έβαλε στα ράφια των φαρμακείων τη σειρά προϊόντων «Το γάλα».Στα βαζάκια με το εν λόγω καλλυντικό το γάλα από ελληνικά γαϊδουράκια ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές του εξωτερικού, αφού η επιχείρηση έχει πελάτες εκτός από τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την Κύπρο, στη Σκανδιναβία, στη Γαλλία, στο Ντουμπάι, στο Χονγκ Κονγκ – σύντομα, δε, θα βρίσκεται και στην Αμερική.
«Προμηθευόμαστε το γάλα από μια φάρμα με γαϊδουράκια στην Κοζάνη. Το γάλα αυτό αποτελεί τη βάση για τα καλλυντικά που παρασκευάζουμε στο εργοστάσιό μας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Φτιάχνουμε πλέον και καραμέλες για τον λαιμό και σοκολατάκια, προϊόντα που είναι κατάλληλα και για τους διαβητικούς.
Η σειρά προϊόντων
Υπάρχει μεγάλη σειρά από προϊόντα, από κρέμα αντιγήρανσης, ενυδάτωσης, νύχτας μέχρι και μπόντι λόσιον» λέει στην «Espresso» ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Θανάσης Ράτσος.
Η επιχείρηση παρασκευάζει φυτικά καλλυντικά τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα αξιοποίησε το γάλα γαϊδούρας. Στο κομμάτι αυτό βοήθησε και η 33χρονη κόρη του ιδιοκτήτη, Νταίζη Ράτσου, η οποία έχει σπουδάσει κοσμετολογία. Οπως λέει η ίδια, τα οφέλη από το γάλα γαϊδούρας είναι γνωστά εδώ και αιώνες! Για παράδειγμα, η Κλεοπάτρα έκανε το μπάνιο της σε γάλα γαϊδούρας, ο Ιπποκράτης το συνιστούσε για διάφορες παθήσεις και οι γυναίκες στην αρχαία Λιβύη το χρησιμοποιούσαν για να αναζωογονήσουν το δέρμα τους.
Η οικογένεια Ράτσου το έβαλε σε βαζάκι και το εξάγει. «Το γαϊδουρινό γάλα αναγεννά το δέρμα, είναι εφάμιλλο του μητρικού και διαθέτει 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό, όπως επίσης και βιταμίνες A, B1, B2, B6 και Ε. Σε περιπτώσεις που κάποια βρέφη δεν μπορούν να πάρουν μητρικό γάλα, οι γιατροί το αντικαθιστούν με γαϊδουρινό» εξηγεί η Νταίζη Ράτσου.
Η ίδια προσθέτει ότι φιλοσοφία της εταιρίας είναι η υψηλή ποιότητα σε χαμηλή τιμή: «Οπως διαμορφώθηκε η εποχή μας, χρειάζεται κάτι καινοτόμο. Ομως πάνω απ” όλα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον καταναλωτή. Εμείς έχουμε καλλυντικά που κοστίζουν μόλις τρία ευρώ». Τα προϊόντα της εταιρίας θα αποτελούν εκθέματα στην 9η έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia 2015, που διοργανώνεται από σήμερα έως και την Κυριακή στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Στάβλος με γίδια και γαϊδουράκια
Οσοι επισκεφτούν από σήμερα την έκθεση Zootechnia 2015 θα νομίζουν ότι βρίσκονται σε κτηνοτροφική μονάδα! Για πρώτη φορά στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν γαϊδουράκια από ελληνικές εκτροφές, ενώ θα στηθεί υπαίθριος στάβλος, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν γαϊδουράκια και γίδια την ώρα του αρμέγματος.
Οι επισκέπτες στο περίπτερο που στήθηκε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης έχουν τη δυνατότητα να δουν σε πραγματικές συνθήκες στάβλου την εκτροφή γιδιών και γαϊδουριών και να συζητήσουν με τους ειδικούς για θέματα που σχετίζονται με το ζωικό υλικό, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τον οποίο χρειάζονται αντίστοιχες εκτροφές.
Οι διοργανωτές έχουν κατασκευάσει έναν πρότυπο φιλοπεριβαλλοντικό στάβλο 200 τ.μ., ενώ θα υπάρχει και μικρό τυροκομείο.
Dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top