• Ένας Πόντιος στο τιμόνι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
    Ο υποστράτηγος Βασίλης Μωυσίδης βραβεύεται από τον Κιλκισιακό για την προσφορά του στο αθλητικό γίγνεσθαι (φωτ.: maxitis.gr)
Κάθε φορά που γίνονται κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, πάντα υπάρχουν παράπονα κι εκείνοι που έχουν κάτι κακό να πουν γι' αυτούς οι οποίοι κατέλαβαν τα ανώτατα αξιώματα στον τομέα τους. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη όταν ανακοινώθηκε το όνομα του νέου γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγου Βασίλειου Μωυσίδη, του Πόντιου «με τις πολλές περγαμηνές αλλά και με μια καρδιά χρυσάφι», όπως έγραψαν πολλά μέσα ενημέρωσης της βόρειας Ελλάδας.
Ο υποστράτηγος κατάγεται από το Δροσάτο Κιλκίς και ο πατέρας του είχε διατελέσει κοινοτάρχης στην περιοχή, στην οποία δεν έχει σταματήσει να προσφέρει ούτε στιγμή προσωπικά αλλά και από την εκάστοτε θέση που έχει στην Ελληνική Αστυνομία.
Αφοσιωμένος στον πολίτη 
Όπως μάλιστα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδαςΔημοκρατία, προσφάτως ο Πόντιος Θεσσαλονικάρχης διοργάνωσε μαζί με άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι ασπάζονται πλήρως τη διάθεσή του για προσφορά στον συνάνθρωπο, συναυλίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες για να στηρίξει οικονομικά τις οικογένειες δυο παραπληγικών παιδιών.
Από τη νέα νευραλγική θέση του θέλει να συμβάλει στη μείωση της εγκληματικότητας, ενώ φιλοδοξεί να στείλει το μήνυμα μιας Αστυνομίας, ότι οι αστυνομικοί δεν θα είναι αντίπαλοι των πολιτών, αλλά συμπαραστάτες.
Κάτι ανάλογο είχε κάνει το 2012, όταν ζήτησε από τον Γιάννη Πλούταρχο να κάνουν συναυλία στη Θεσσαλονίκη και τα έσοδα να δοθούν σε μια καρκινοπαθή και τα δύο παιδιά της. Βέβαια οι ντόπιοι ξέρουν ότι εδώ και τρία χρόνια ο Βασίλης Μωυσίδης στήνει τραπέζι κάθε μέρα για περίπου 30 πολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διατροφής τους.
Ο Πόντιος «με την καρδιά από χρυσάφι» ήθελε να γίνει καρδιοχειρουργός, αλλά τελικά η ζωή τον οδήγησε να προσφέρει από άλλο μετερίζι. Οι συντοπίτες του αναγνωρίζουν την προσφορά του και συνεχώς τον βραβεύουν. Κι εκείνος με σκυμμένο από σεμνότητα κεφάλι λέει «ευχαριστώ».
Παντρεμένος, και πατέρας ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού, ο υποστράτηγος έχει πάθος με την ποντιακή λύρα. Απόδειξη ότι την έχει ακόμα και στο γραφείο του. Ο ήχος της τον γαληνεύει στον ελεύθερο χρόνο του.
Τι σχεδιάζει για τη Θεσσαλονίκη
Ο επί χρόνια διευθυντής της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είναι εκείνος που εφάρμοσε το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης τηλεφωνημάτων, το οποίο καταχωρίζει αυτόματα και με ηλεκτρονικό τρόπο τις κλήσεις στο 100, κατευθύνοντάς τες στον κατάλληλο χειριστή.
Από τη νέα νευραλγική θέση του θέλει να συμβάλει στη μείωση της εγκληματικότητας, ενώ φιλοδοξεί να στείλει το μήνυμα μιας Αστυνομίας, ότι οι αστυνομικοί δεν θα είναι αντίπαλοι των πολιτών αλλά συμπαραστάτες.

http://www.pontos-news.gr/article/131370/enas-pontios-sto-timoni-tis-astynomikis-dieythynsis-thessalonikis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top