Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τιμούμε την γυναίκα μάνα, σύζυγο και εργαζόμενη, την γυναίκα που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες, στη ζωή του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών.
Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών.
Σήμερα αποδίδουμε τιμή στους αγώνες των γυναικών που προτάξαν τα στήθη τους και αγωνίσθηκαν πριν από εμάς για την ελευθερία και τα δικαιώματα που εμείς σήμερα γευόμαστε. Πρέπει σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο να διεκδικήσουμε την Ισότητα των φύλων ουσιαστικά σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. 
Παρόλο που ζούμε στον 21ο αιώνα, μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία στη ζωή της συνήθως από τον σύντροφό της. Η ανισότητα και οι διακρίσεις σε πολλές χώρες θεωρούνται φυσιολογικές.
Η ενδυνάμωση και η εκπαίδευση τόσο των ίδιων των κοριτσιών και γυναικών αποτελεί βασικό παράγοντα ώστε οι γυναίκες να γίνουν οι ίδιες η κινητήρια δύναμη της αλλαγής.
Πρέπει εμείς οι γυναίκες
 να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, για να εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και να εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, που αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως τα δικαιώματα.
Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας πρέπει να είναι καθημερινός και να θυμόμαστε ότι κάθε μέρα είναι ημέρα προσπάθειας και αλληλεγγύης για κάθε γυναίκα.

ΒΑΜΒΑΚΗ-ΛΙΜΠΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top