ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο η κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ». Ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Αστέριος Γαβότσης, αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της παράταξης, τόνισε ότι μέσα από ένα κοινό νικηφόρο αγώνα που δόθηκε από όλους μας, δημιουργήθηκαν σχέσεις ζωής, φιλίας, οικογένειας και αυτές οι σχέσεις δεν πρέπει να χαθούν.
Παράλληλα αναφέρθηκε στη συμπλήρωση του 6μήνου στο τιμόνι της διοίκησης τους δήμου μας, ενός δήμου με πολλά μακροχρόνια προβλήματα και χρέη και επεσήμανε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό τον δύσκολο δρόμο για την επίλυση και την επίτευξη των στόχων μας για ένα καλύτερο δήμο.
Αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, τόνισε το βασικό μέλημα της διοίκησης, το νοικοκύρεμα δηλαδή του δήμου μας και των υπηρεσιών του και την ανάγκη μιας διοίκησης που θα στηρίζει και θα είναι δίπλα στον δημότη.
Στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη για τις μέχρι τώρα εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί και για όσες έχουν δρομολογηθεί, όπως οι αποκαταστάσεις των ζημιών από τις θεομηνίες, ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο του δήμου, επιδιορθώσεις σχολικών μονάδων. Αναλυτικότερα για κάθε δημοτικό διαμέρισμα ανέφερε τα εξής:
Για το Ωραιόκαστρο ολοκληρώθηκε η μελέτη για να δοθεί επιτέλους λύση στην επικίνδυνη στροφή της Γαλήνης και παραδόθηκε στην περιφέρεια για χρηματοδότηση. Πετύχαμε τη δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη τεχνικών έργων κ. Στάθη Αβραμίδη για την ένταξη του έργου καθαρισμού των ρεμάτων Παππά – Αγ. Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο και της περιοχής Πεύκων στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας. Έχουν δρομολογηθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης η ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου στην οδό Υψηλάντου και η ανέγερση δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου στη Γαλήνη.
Για τη Μυγδονία αποκαταστάθηκαν οι ζημίες που προκάλεσαν οι θεομηνίες του Σεπτέμβρη και του Δεκέμβρη, αποκαταστάθηκε η στέγη του πρώην δημαρχείου Λητής, λύθηκε το θέμα της μετεπιβίβασης σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ, η στελέχωση του ιατρείου με ιατρικό προσωπικό, η μεταφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης στο πρώην δημαρχείο για επαναλειτουργία της καθώς και η επαναλειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης του Μελισσοχωρίου.
Για την Καλλιθέα, αποκαταστάθηκαν επίσης οι ζημίες από τις θεομηνίες, καταφέραμε να μην απενταχθεί το έργο κατασκευής αποχετευτικού αγωγού για Νεοχωρούδα και Πεντάλοφο, ένα έργο προϋπολογισμού 8.600.000 ευρώ. Στο Μονόλοφο αποκαταστάθηκε η γέφυρα, ενώ στην Φιλαδέλφεια ξεκίνησε η μελέτη με νέα δεδομένα (η προηγούμενη ήταν λανθασμένη) ώστε να κατασκευαστεί γέφυρα που θα ανταποκρίνεται σε αυτά και θα δώσει ουσιαστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής.
Τέλος ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Αστέριος Γαβότσης στάθηκε στα σοβαρά και οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, τονίζοντας ότι προτεραιότητα του ίδιου ως δήμαρχος, γιατρός και κυρίως ως άνθρωπος αλλά και όλης της διοίκησης είναι να δοθεί προτεραιότητα σε μια κοινωνική πολιτική που σκοπό θα έχει την ανακούφιση των πολιτών μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
Τα μέλη της παράταξης αφού ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο για τα παραπάνω, αντάλλαξαν ευχές και αφού παρουσίασαν τα προβλήματα του τόπου τους, εξέφρασαν την επιθυμία τους, οι μεταξύ τους συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top