Για την ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την Κινητή Μονάδα προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου του Θεαγένειου Νοσοκομείου, η οποία παραμένει ακινητοποιημένη από τον Ιανουάριο,  μίλησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Πρόνοιας του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Εδώ Θεσσαλονίκη» στο ραδιόφωνο του Alpha 96,5.
Η κινητή μονάδα μόνο στη Βόρεια Ελλάδα έχει ήδη εξετάσει πάνω από 15.000 γυναίκες μέσα σε έξι χρόνια, σε μακρινά και απομακρυσμένα χωριά π.χ. στη Χαλκηδόνα ή στο Λαγκαδά, γυναίκες άνεργες ή σε μεγάλη ηλικία που δεν κατεβαίνουν εύκολα στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν κάποιο έλεγχο.
«Και στην προηγούμενη θητεία μου, μιλούσα συχνά με το νοσοκομείο για να στείλουν σε κάποια χωριά τη Μονάδα, το ζητούσαν οι ίδιες οι γυναίκες» σημείωσε η κ. Μάρκου.
«Ο κόσμος πρέπει τουλάχιστον να νιώθει ασφάλεια με την υγεία του. Σε αυτή τη συμφωνία που έχει κάνει ο πρωθυπουργός, κάποια θέματα, ιδίως τα οικονομικά, έχουν κλείσει. Θα δούμε τι προϋπολογισμός υπάρχει για την υγεία. Ελπίζω και εύχομαι ο πρωθυπουργός να έχει ζητήσει το καλύτερο δυνατό » επεσήμανε τονίζοντας την ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς.
 «Για να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα, πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει η συμφωνία. Να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω, να μιλήσουμε μετά για την ελάφρυνση του χρέους, να πέσουν χρήματα στην αγορά για να κινηθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας, αλλιώς κανένας άνεργος δεν θα βρει δουλειά».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις κοινωνικές δομές οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τους παιδικούς σταθμούς, τη Βοήθεια στο Σπίτι, τα voucher για τους άνεργους «Όσο καθυστερεί η συμφωνία, όλα αυτά μένουν πίσω». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top