(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ): Μηνύματα φιλίας και συνεργασίας των λαών των Βαλκανίων θα μεταδίδει από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, η«Βαλκανική Πλατεία» που διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Είναι η μέρα που ο μεγάλος και καταξιωμένος θεσμός αρχίζει να εκπέμπει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα της διατήρησης και σφυρηλάτησης της ειρήνης μέσα από ήχους, ρυθμούς, χρώματα και ιδέες, τέτοιες που θα «Μοσχοβολούν οι Γειτονιές» σε όλη την ευρύτερη περιοχή έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
Ο κύκλος των μεγάλων εκδηλώσεων, λοιπόν, που θα αναδείξουν και φέτος τη «Βαλκανική Πλατεία 2015» σε κεντρικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός, ανοίγει με την επίσημη τελετή έναρξης. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά) στις 9 μ.μ., σε συνεργασία με την Ι.Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων διπλωματικές αντιπροσωπείες προξενείων των βαλκανικών και ευρωπαϊκών χωρών, όπως και αντιπροσωπείες αδελφοποιημένων βαλκανικών δήμων.
Μετά την κήρυξη της έναρξης των εκδηλώσεων από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον μητροπολίτη κ.Βαρνάβα, θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία του Βασίλη Λέκκα με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Μπουλούση. Από την ώρα αυτή και μετά υπό τους μαγικούς ήχους της μουσικής μεγάλων Ελλήνων συνθετών θα… «Μοσχοβολούν οι Γειτονιές», για να μεταφέρουν σε όλους το μήνυμα της φιλίας και συνεργασίας των λαών των Βαλκανίων, μέσα από τον ιερό χώρο και σύμβολο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων.
Μια μέρα νωρίτερα, και συγκεκριμένα μεθαύριο, Κυριακή 30 Αυγούστου, ένας μουσικός και χορευτικός προάγγελος θα μεταφέρει την είδηση της έναρξης της «Βαλκανικής Πλατείας» σε όλη την περιοχή. Φιλαρμονικές και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. από διάφορα σημεία του δήμου για να καταλήξουν στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, όπου όλοι μαζί θα γίνουν μια μεγάλη μουσική παρέα, για να μετατραπεί τις επόμενες ημέρες η περιοχή Στρεμπενιώτη σε ένα ανοικτό πάρκο δημιουργίας, έκφρασης, επικοινωνίας και διαπολιτιστικού διαλόγου.
Να σημειωθεί ότι φέτος ο θεσμός αποκτά και… στέκι γευσιγνωσίας, καθώς συμπολίτες μας από Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και Κύπρο που ζουν στην πόλη μας, μαζί με Ελληνίδες, θα παρουσιάσουν στοιχεία της εγχώριας κουζίνας τους.

INFO:
-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών – Τηλ.: 313.329540
-Πληροφορίες: 2313.313125, -7

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top