Για τις προετοιμασίες ενόψει των εγκαινίων της 80ης Δ.Ε.Θ. ενημερώθηκε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνάντηση που είχε χθες (Τρίτη 25 Αυγούστου 2015) με τον Πρόεδρο και τον Διεύθυνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Θ.-Helexpo, στα γραφεία της εταιρείας, λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια της διοργάνωσης την Παρασκευή 4 Σεπτεμβίου 2015.
Στο επίκεντρο της συζήτησης του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας με τους κυρίους Τάσο Τζήκα και Κυριάκο Ποζρικίδη βρέθηκαν οι προοπτικές εξέλιξης του εκθεσιακού μας φορέα, το πρόγραμμα των ελκυστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες της Έκθεσης, όπου μεταξύ άλλων δεσπόζει το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, η επιστροφή των “Μαγεμένων” -γνωστών και ως “Καρυάτιδων” της Θεσσαλονίκης- καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος η διοίκηση της εταιρείας εξαιτίας της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε υφεσιακούς ρυθμούς.
“Με τους κυρίους Τζήκα και Ποζρικίδη έχουμε οικοδομήσει από τον Ιούνιο του 2012, όταν ανέλαβα καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, μια στενή και ουσιαστική συνεργασία, κύριο μέλημα της οποίας ήταν και παραμένει η ενίσχυση και εξωστρέφεια του εκθεσιακού μας φορέα” δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου, τονίζοντας παράλληλα οτι: “Η επετειακή 80η Δ.Ε.Θ., εν μέσω μιας δυσάρεστης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων παρά τη μικρή μείωση στη συμμετοχή των εκθετών, εξαιτίας της διάλυσης της πραγματικής οικονομίας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και  την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μεταφέρει τα προβλήματα του κόμματός του στον ελληνικό λαό.     
Ως θεσμός η Δ.Ε.Θ. είναι υπεράνω κομμάτων και Κυβερνήσεων και θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαίο οικονομικό και πολιτικό γεγονός για την πατρίδα μας, με διεθνή ακτινοβολία. Δεδομένου ότι ακόμη και σε δύσκολες στιγμές η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να αποτελεί οδηγό εξόδου από την ύφεση στην οποία επιστρέψαμε τους τελευταίους 7 μήνες, εύχομαι και ελπίζω η 81η Δ.Ε.Θ., το 2016, να εγκαινιαστεί από μια Κυβέρνηση η οποία θα έχει εθνικό όραμα για τον τόπο, θα σέβεται το επιχειρείν, θα στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα επενδύσει στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη”.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top