Απόσπασμα συνέντευξης του Βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη στον Focus Fm 103,6  στην εκπομπή του Κώστα Βαραγιάννη σήμερα το πρωϊ 19 Αυγούστου 2015
1.      Για την  διαπραγμάτευση και το αδιέξοδο που προκάλεσε στη Χώρα και το τρίτο μνημόνιο.
 Σάββας Αναστασιάδης: «Από ότι φάνηκε στους έξι μήνες  η Κυβέρνηση δεν είχε στρατηγική να κλείσει τη συμφωνία ή ακολούθησε την άποψη του Βαρουφάκη ότι αν εκβιαστούν οι Εταίροι στο τέλος θα υποκύψουν. Έτσι έλεγε, άλλωστε δεν το διέψευσε ποτέ. Το τρίτο μνημόνιο είναι σκληρό, πολλές σελίδες και έγινε αποδεκτό σε 24 ώρες. Καταλαβαίνετε ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση  από τον κ. Τσίπρα».
2.      Για την κλήση του Βαρουφάκη στην εξεταστική για τα μνημόνια.
Σάββας Αναστασιάδης: «Το θέσαμε το θέμα, αλλά δεν έχουμε απάντηση. Πρέπει να ενημερώσει τη Βουλή και στη συνέχεια να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε τους έξη μήνες και φτάσαμε στην τραγική αυτή κατάσταση».
3.      Αν η Νέα Δημοκρατία έφερνε τέτοια μέτρα θα επικρατούσε χάος.
Σάββας Αναστασιάδης: « Πράγματι αποδεικνύεται ποιοι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τις φασαρίες και τα έκτροπα στους δρόμους. Σήμερα δεν είναι κανένας στα πεζοδρόμια και στις πλατείες. Έγινε αποδεκτό το σκληρότερο μνημόνιο που ψηφίστηκε ποτέ; Το αποδέχθηκε η κοινωνία; Όχι βέβαια »
4.      Για την πολιτική του κ. Τσίπρα.
Σάββας Αναστασίάδης: «Σε λιγότερο από έξι μήνες ο Τσίπρας εξαφάνισε την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. έξι μήνες κάνει σόου, όχι πολιτική.  Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία. Ήταν μύθος. Αποδείχθηκε προπαγάνδα , έφερε το σκληρότερο μνημόνιο. Προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι το παιδί εκβιάστηκε, ότι πιέστηκε. Όλα αυτά να τελειώνουν. Ένας Πρωθυπουργός δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Χώρας και όχι τα κομματικά του».
5.      Μέτρα- ΕΝΦΙΑ, Λύτρα μηδενικού ελλείμματος ασφαλιστικών ταμείων,κ.α.
Σάββας Αναστασιάδης: «Η κοινωνία τα  μέτρα τα αντιμετωπίζει ακόμη σε επίπεδο ρητορικής. Δεν πλήρωσε ακόμη τίποτε. Θεωρούν κάποιοι ότι θα σέρνονται έτσι τα μέτρα και δεν θα πληρώσουν. Μία μερίδα του κόσμου αντιλαμβάνεται την εξαπάτηση , η οποία συνεχίζεται ακόμη και τώρα μετεκλογικά…»
6.      Εκλογές- Είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία;
Σάββας Αναστασιάδης: «Κουρασμένοι από την πολύχρονη λιτότητα, οι Έλληνες έφεραν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια αλλαγή. Ωστόσο, τα όποια θετικά  της περιόδου πριν από τον Ιανουάριο έχουν ήδη χαθεί. Τη στιγμή που η Ελλάδα επέστρεφε στην ανάπτυξη και άρχιζαν σιγά-σιγά να εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης στους μισθούς, την εργασία και τις εξαγωγές, κ.α. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι είναι η μόνη σταθερή φιλοευρωπαϊκή δύναμη. Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα αλλά την Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας . Θεωρήσαμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στήριξης. Αποδείξαμε άλλωστε ότι μπορούμε να βγάλουμε τη Χώρα από το αδιέξοδο. Αποδείξαμε ότι στα δύσκολα είμαστε μπροστά και στηρίζουμε τη Χώρα. Αν θέλει ο Τσίπρας να τις προκηρύξει εμείς είμαστε εδώ και θα τις κερδίσουμε. Ας τελειώνει αυτό επιτέλους , η Χώρα χρειάζεται σταθερότητα»
7.      Ποιο θα είναι το διακύβευμα των εκλογών αν γίνουν;
Σάββας Αναστασιάδης: « Το διακύβευμα των εκλογών αν γίνουν θα είναι πως και ποιος μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα και με ταχύτητα. Τα ψέματα τελείωσαν με τον 13ο μισθό, την κατάργηση του ΕΜΦΙΑ κ.α. Η απόσταση με τη Νέα Δημοκρατία είναι τεράστια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να Κυβερνήσει, δεν ξέρει, δεν είναι στην ιδεολογία του»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Τι είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στην εκπομπή επιΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ3 με τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου και την Θεοδώρα Αυγέρη το απόγευμα της Τρίτης 18 Αυγούστου 2015:
Για την Κυβέρνηση Τσίπρα και τη διαπραγμάτευση:
«….μετατοπίστηκαν προς το μέρος μας οι Κυβερνώντες που αφόριζαν ότι κάναμε . Η Κυβέρνηση έξη μήνες προσποιήθηκε ότι έκανε διαπραγμάτευση. Δεν διαπραγματεύτηκε και μέσα σε 24 ώρες συμφώνησε το πιο σκληρό μνημόνιο…»
Για το σενάριο εκλογών το Φθινόπωρο:
« …. Οι εκλογές θα κάνουν ζημιά. Μέσα σε δέκα μήνες τρεις εκλογικές διαδικασίες δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, ούτε η χώρα. Πάντως αν ο Πρωθυπουργός επιλέξει να βάλει τη Χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες για να λύσει τα εσωκομματικά του, και μας οδηγήσει σε εκλογές, είμαστε έτοιμοι και εκτίμησή μου είναι ότι θα τις κερδίσουμε. Πως θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές, με το μνημόνιο που έλεγε ότι δεν το πιστεύει και το έφερε μέσα σε 24 ώρες;…..»
Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Μηταφίδη ότι δεν φταίει η αριστερά για την κατάσταση που έφτασε η Χώρα επειδή η αριστερά δεν κυβέρνησε, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε:
«…πως δεν κυβερνήσατε, κυβερνήσατε από τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Ότι μεταρρυθμιστικό πήγε να γίνει, το πολεμήσατε……..»
Σε ότι αφορά τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος υπογράμμισε:
«Είμαι απόλυτος σε ότι αφορά την κατάχρηση. Για όποιον αποδειχθεί ότι καταχράστηκε χρήματα να τιμωρηθεί»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top