(γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου)
Εκατόν ενενήντα δύο χορευτές από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους της Σάμου,  παρατάχθηκαν κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου της Σάμου, σε μια ανθρωποαλυσίδα που χόρεψε στους ρυθμούς του «Ζορμπά».
Πλήθος κόσμου αλλά και τα 700 περίπου άτομα, πληρώματα των 68 ιστιοπλοϊκών σκαφών από 6 διαφορετικές χώρες που παίρνουν μέρος στο διεθνή αυτό ιστιοπλοϊκό αγώνα, καταχειροκρότησαν  το ξεχωριστό  αυτό χορευτικό δρώμενο που ακολούθησε την απονομή  επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας Aegean Regatta 2015, από τη Βολισσό της Χίου στο Βαθύ της Σάμου.
Με αυτόν τον συνεργατικό τρόπο, το ακριτικό νησί της Σάμου, θέλησε να στείλει σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σαν κι εκείνο του Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη: «Να λες «Ναι!» στην ανάγκη… να μετουσιώνεις το αναπόφευγο σε δικιά σου λεύτερη βούληση…»
Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων  είχαν αναλάβει ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, ο Δημοτικός Οργανισμού Πολιτισμού-Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΟΠΠΟΝΑΣ), ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου καθώς και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας.

Σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου κατά το δεύτερο σκέλος της ιστιοδρομίας από το Βαθύ στο Πυθαγόρειο Σάμου, οι απονομές λαμβάνουν χώρα στη Μαρίνα Πυθαγορείου, με διάφορα χορευτικά δρώμενα και προσφορά παραδοσιακών Σαμιακών προϊόντων, στα πληρώματα των σκαφών. Ακολουθούν οι παράκτιοι αγώνες (όρτσα-πρίμα) στο Πυθαγόρειο  και την Πέμπτη 27 Αυγούστου, το τρίτο «μπράτσο» του αγώνα, από Πυθαγόρειο προς Λειψούς, μήκους 30 ναυτικών μιλίων που αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θεαματικές στιγμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top