Αυτό τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, που βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο  και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντας την έναρξη του  προεκλογικού  αγώνα και στο Ωραιόκαστρο.
Ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας στις ερωτήσεις αναφέρθηκε στη στρατηγική του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, τα διακυβεύματα που θα τεθούν και τα πολιτικά μέτωπα.
«Απαιτείται  καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, για να στηρίξει την κοινωνία και να εκκινήσει την οικονομία».
«Ο Αλέξης Τσίπρας  πάλεψε μέχρι το τέλος και δεν πρόδωσε τηνεμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.  Το ΟΧΙ του λαού έδωσε σημαντική δύναμη. Ολοκληρώσαμε μια επίπονη διαπραγμάτευση, με ένα επώδυνο συμβιβασμό, στα όρια της ρήξης με την Ε.Ε., σε καθεστώς πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας και αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία που θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία για το λαό της χώρας μας. Παράλληλα, όμως, κατακτήσαμε τη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, διεθνοποιήσαμε το ελληνικό πρόβλημα και ανοίξαμε τη συζήτηση για αλλαγές στη φυσιογνωμία της Ε.Ε.. Μέσα σε ένα εξάμηνο θεσπίσαμε νόμους και μέτρα προς όφελος των πληττόμενων από την κρίση κοινωνικών τάξεων και επαγγελμάτων ακόμα και με «μονομερείς» ενέργειες (ανθρωπιστική κρίση, 100 δόσεις, 5ευρω νοσοκομείων, επαναπρόσληψη απολυθέντων κ.α)»
 «Τώρα καλούμαστε να δημιουργήσουμε τους όρους για τον διαρκή απεγκλωβισμό από τα νεοφιλελεύθερα προγράμματα», σημείωσε ο Σ. Φάμελλος και συνέχισε λέγοντας ότι η « συμφωνία με τους δανειστές δεν αποτελεί το όλο.  Η Ελλάδα καλείται να κάνει παράλληλα μεγάλες τομές, στην Υγεία, την Εκπαίδευση, στον τομέα των δικαιωμάτων. Άρα έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, με την τόνωση επενδυτικών δραστηριοτήτων, με την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης,  το γνωστό «πακέτο Γιούνκερ», των  35 δισ. που δεν θα διατεθούν για υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων. .
Απαντώντας στα σενάρια περί συνεργασιών μετεκλογικά τόνισε: «Δεν συνεργαζόμαστε με τους εκπροσώπους του φθαρμένου και διεφθαρμένου Χθες. Αν ήταν να συνεργαστούμε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές».
«Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Σήμερα χρειάζεται να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Πρώτη προτεραιότητα είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα τα αντίμετρα για τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα που πλήττονται από τα μέτρα, να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες, να υλοποιήσουμε δημοκρατικές τομές με πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και να ξηλώσουμε το παλιό σύστημα και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες, με κοινωνική δικαιοσύνη, υπηρετώντας τις αξίες της Αριστεράς. Πάνω από όλα, όμως, απαιτείται να προχωρήσουμε στην πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, προστασίας της εργασίας, υποστήριξης των παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά»..
Στην δε ερώτηση για τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη- Αλαβάνου απάντησε ότι οι απώλειες είναι αμελητέες, αφού από το σύνολο των εκατοντάδων μελών  π.χ των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκη αποχωρήσανε μόνο 40-45 μέλη. Από δε την Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου από τα δεκάδες μέλη αποχώρησαν μόνο 4-5 μέλη. Η συντριπτική  πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ  παραμένει στο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ.
Και κατέληξε ο Σ. Φάμελλος. «Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να μην αφήσουν την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top