«Το Ποτάμι μπορεί να κάνει γόνιμο τον άγονο διάλογο με ρεαλιστικές προτάσεις για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα» δήλωσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στην εκπομπή «Άκου να δεις» του TV100 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η κ. Μάρκου τόνισε ότι είναι αστείο να ταυτίζει ο κ. Τσίπρας το Ποτάμι με το παλαιοκομματικό σύστημα λέγοντας πως «το Ποτάμι είναι ένα κόμμα 18 μηνών, κανένας από τους βουλευτές του Ποταμιού δεν είχε ποτέ εξουσία στα χέρια του. Είναι αχαρακτήριστο να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας που θέλει να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός και την επόμενη μέρα θα ζητάει συνεργασία».
Όσον αφορά την πορεία τη χώρας, η κ. Μάρκου τόνισε ότι «Το 2015 ήταν η πιο χαμένη χρονιά. Πρέπει να σταματήσει η αυτολύπηση, πρέπει να πάμε παρακάτω. Να μπούμε σε μία κανονικότητα, να δούμε τι θα γίνει με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που έχουν παγώσει, τον αναπτυξιακό νόμο που δεν υπάρχει, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για να προσελκύσουμε ξένες επιχειρήσεις και να μην φεύγουν οι ελληνικές. Η όποια νέα κυβέρνηση πρέπει να αγκαλιάσει την παραγωγική μηχανή της χώρας για να πάμε παρακάτω.»
Για τη στάση του Ποταμιού μέχρι σήμερα, η κ. Μάρκου υπενθύμισε ότι «από την πρώτη στιγμή, από τις 26 Ιανουαρίου, είχαμε πει ότι πρέπει να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με εκπροσώπους από όλα τα κόμματα, για να φέρουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Δεν ζητήσαμε ποτέ να πάρουμε κάποια θέση ή κάποιο αξίωμα. Είπαμε ότι θα ψηφίσουμε τη συμφωνία. Η συμφωνία, τα μέτρα δεν είναι δικά μας, είναι του κ. Τσίπρα. Αυτό που θέλαμε και αγωνιστήκαμε ήταν να μείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ».
«Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπήρξε από την αρχή αληθινός και ρεαλιστής, δεν χαϊδέψαμε ποτέ αυτιά. Οι προτάσεις που κάναμε ήταν πάντα απολύτως ρεαλιστικές, δεν κάναμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, τον άγονο διάλογο που γίνεται μπορούμε να τον κάνουμε γόνιμο με προτάσεις για την οικονομία και τις επιχειρήσεις» τόνισε.
Επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και ο Συριζα παριστάνουν την κόρη την καημένη που δεν ξέρει τι της γίνεται. Ήξεραν πολύ καλά τι γίνεται, ήξεραν την κατάσταση της χώρας και τα ψέματα που έλεγαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή».

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο στην ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών στη Θεσσαλονίκη, τον πρώτο σταθμό στην προεκλογική εκστρατεία του Ποταμιού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top