Τα θερμά του συγχαρητήρια εκφράζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης στην καθηγήτρια εικαστικών του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου, Μαρία Λέτσιου
και τους μαθητές της Β’ τάξης για τη συμμετοχή τους στοInterdependence Hexagon Project, ένα διεθνές καλλιτεχνικό σχέδιο για μαθητές ηλικίας 10 με 18 χρονών. Το 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στα πλαίσια του μαθήματος του πολιτιστικού πρότζεκτ συμμετείχε στο εν λόγω project και τα έργα των μαθητών θα εκτίθενται σε γκαλερί του Scranton στην Πενσιλβανία των Ηνωμένων Πολιτειών από αύριο, 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2015.

Από αυτά τα έργα που εκτίθενται βραβεύτηκαν τα εξής:
α. Το συλλογικό έργο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μαθητές/τριες: Βασιλική Χατζοπούλου, Ελευθερία Πολυχρονίδου, Παύλος Παπανικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος. Η πρόταση των μαθητών μέσω του έργου τους είναι: «όλα τα έθνη πρέπει να αγκαλιάσουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα». Η μεταφορική εικόνα που χρησιμοποιείται είναι δύο χέρια που συντίθενται από όλες τις σημαίες των εθνών. (Βραβείο για την πιο εύστοχη λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα).
β. Το συλλογικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση. Μαθήτριες: Ειρήνη Ζερβού, Μαριζέτα Καλομαμά, Ελένη Γαιτανίδου, Δήμητρα Γαραζιώτου. Το έργο των μαθητριών αντανακλά την ανάγκη για ανακύκλωση χαρτιών (Βραβείο ευφάνταστης καλλιτεχνικής σύνθεσης).
γ. Το συλλογικό έργο για την υγιεινή διατροφή. Μαθήτριες: Φλωρεντία Παπαδοπούλου, Θεοδώρα Χρονοπούλου, Φωτεινή Τσουγκουσίδου, Αγγελίνα Τσιλιμπή. Το πρόβλημα της κακής διατροφής και ιδιαίτερα αυτής που προκαλεί την ασθένεια της ανορεξίας και πλήττει συνήθως τα νέα κορίτσια ανατρέπεται μέσα από την παρότρυνση του έργου των μαθητριών για μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται να ανταποκρίνεται στα προβληματικά πρότυπα των ΜΜΕ. (βραβείο για την πιο ευφάνταστη καλλιτεχνική σύνθεση).
«Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό, Μαρία Λέτσιου, που με τη δουλειά της και το όραμά της ταξίδεψε έργα μαθητών του δήμου μας μέχρι τη μακρινή Αμερική. Είναι τιμή για όλους μας και παράδειγμα προς μίμηση προς κάθε κατεύθυνση. Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές», τόνισε ο κ. Γαβότσης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top