«Ο κόσμος έχει τη δύναμη στα χέρια του και ζητάμε να αποφασίσει πως θέλει να ζήσει, πως ονειρεύεται αυτή τη χώρα, τι υγεία, τί παιδεία θέλει, να ψηφίσει όχι με το θυμικό ή το συναίσθημα αλλά με τη λογική» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων και τη Βίκυ Μιχέλη.
Η κ. Μάρκου μίλησε και για την πρωτότυπη διακαναλική συνέντευξη τύπου του Ποταμιού όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις για την οικονομία: «Κανένας δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο τα τελευταία σαράντα χρόνια, 8 εμπειρογνώμονες, από τα μεγαλύτερα μυαλά της Ελλάδας, ο κ. Ματσαγγάνης, ο κ. Παγουλάτος, έκαναν προτάσεις ρεαλιστικές για την Ελλάδα του σήμερα, τις ανάγκες της χώρας και τις υποχρεώσεις».
Για την επόμενη μέρα των εκλογών η κ. Μάρκου είπε: «Όποιο κόμμα κι αν κάνει κυβέρνηση, είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να αλλάξει. Από εκεί και πέρα μπορεί να δώσει κάποια διαφορετικά στοιχεία. Εμείς λέμε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στον ιδιωτικό τομέα, από τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τη μεγάλη εξαγωγική εταιρεία ή το περίπτερο της γειτονιάς».
Για το ενδεχόμενο συνεργασιών η κ. Μάρκου τόνισε πως ο ίδιος ο κόσμος επιβάλει μια ευρύτερη συνεργασία για το καλό της χώρας «Εμείς στο Ποτάμι από την αρχή λέγαμε για τη συμφωνία να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι το Ποτάμι δεν διεκδικεί θέσεις «δεν μας ενδιαφέρει να βάλουμε τους δικούς μας. Εμείς προτείναμε οι θέσεις ευθύνης να έχουν θητεία και να επιλέγονται όχι παιδιά του κομματικού σωλήνα αλλά οι καλύτεροι».

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη να ασχοληθούμε επιτέλους με τα σοβαρά ζητήματα της χώρας: «Εδώ και τρία χρόνια, κάνουμε μόνο εκλογές και ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά του Σύριζα. Οι άλλες χώρες τρέχουν μπροστά με μεγάλη ταχύτητα, δίνοντας βαρύτητα στην παιδεία κυρίως κι εμείς δεν ασχοληθήκαμε καν με αυτά τα θέματα αλλά ποιος θα ψηφίσει ‘παρών’. Πρέπει να πάμε παρακάτω».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top