«Χωρίς το Ποτάμι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση» τόνισε η υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο Radio1d.gr και την εκπομπή «Πρωινές Κουβέντες» με τον Πάνο Μπουλιώνη και την Κεράσα Κωνσταντινίδου.
Η κ. Μάρκου υπενθύμισε ότι το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις προηγούμενες εκλογές «είναι αυτός που μιλούσε για μια εθνική συνεργασία, μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Τώρα μιλάμε για μια ομάδα των αρίστων που θα συζητήσει τις εξειδικεύσεις του μνημονίου».
Η κ. Μάρκου μίλησε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, όπως το ενιαίο μισθολόγιο και το περιουσιολόγιο, ενώ τόνισε ότι αντισταθμιστικά μέτρα μπορούν να αναζητηθούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής μέσα από την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Για το ρόλο που μπορεί να παίξει το Ποτάμι, η κ. Μάρκου είπε πως: «Θέλουμε να είμαστε ο καταλύτης που θα απελευθερώσει δυνάμεις και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Μπορούμε να επιβάλουμε πράγματα με προτάσεις ρεαλιστικές για το καλό της πατρίδας».
Όσον αφορά την εφαρμογή του μνημονίου της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ, η κ. Μάρκου είπε πως «Ό,τι έχει υπογραφεί, έχει υπογραφεί. Να τελειώσει η δημαγωγία και ο λαϊκισμός. Εμείς στο Ποτάμι ζητάμε να γίνει διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα. Όσο δεν συζητάμε μεταξύ μας για τα σημαντικά θέματα, και δεν πηγαίνουμε με σοβαρότητα και ρεαλιστικές προτάσεις που αφορούν την Ελλάδα του σήμερα, αφήνουμε περιθώριο στην τρόικα να κάνει λάθη εις βάρος μας. Τη σοβαρότητα πρέπει να τη δείξουμε εμείς. Όταν τελειώσουν οι εκλογές, όποιος κι αν είναι ο πρώτος, πρέπει να δούμε το συμφέρον της πατρίδας μας».

«Θέλουμε να επιβάλουμε στην ατζέντα την ουσία. Δεν έχουμε μαγικές λύσεις, έχουμε εξειδικευμένες προτάσεις και ανθρώπους που μπορούν να δώσουν λύσεις» τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top