Για την ανάγκη μετεκλογικών συνεργασιών και το ρυθμιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το Ποτάμι μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3 η Κατερίνα Μάρκου, ανακοινώνοντας ότι θα είναι ξανά υποψήφια στην περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι.
 «Είμαι παιδί της Β’ Θεσσαλονίκης, παιδί του χωριού, από το Περιβολάκι του Λαγκαδά, μιλάω με τον κόσμο, πηγαίνω από χωριό σε χωριό, σε όλες τις εκδηλώσεις, είμαι εκεί όπου ανήκω» δήλωσε.
Η κ. Μάρκου μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που, όπως είπε, θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια όπως το περιουσιολόγιο, η αξιολόγηση στο Δημόσιο, την εφαρμογή του ΑΣΕΠ και το μισθολόγιο. «Είναι άδικο να παίρνει ένας καθηγητής ή ένας γιατρός λιγότερα χρήματα από έναν υπάλληλο ΔΕΚΟ» τόνισε.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες η κ. Μάρκου εξέφρασε ικανοποίηση για τη νέα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα υπενθυμίζοντας ότι «το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις 26 Ιανουαρίου είχαμε μιλήσει για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα φέρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα. Είμαστε ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία, ει δυνατόν από όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου στη Βουλή, αυτό θα ήταν το καλύτερο για τη χώρα».
Όσον αφορά το ρυθμιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα μικρότερα κόμματα, η κ. Μάρκου είπε πως «ο δικομματισμός ανεβαίνει δημοσκοπικά αλλά τα μικρότερα κόμματα έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν αλλά και τις προτάσεις, κυρίως στην οικονομία».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με το Σταύρο Θεοδωράκη, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό άνοιγμα «Είναι γνωστές οι θέσεις μου ότι βρίσκομαι κοντά στην Εκκλησία και από παλαιότερα. Δεν πρόκειται για άνοιγμα αλλά για μία επίσκεψη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top