«Ο κόσμος να δώσει τη δύναμη στο Ποτάμι για να έχουμε δυνατή και ισχυρή φωνή στη Βουλή και να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τις προτάσεις μας» ζήτησε η Κατερίνα Μάρκου, υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Μακεδονία TV το απόγευμα της Τετάρτης.

Η κ Μάρκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ποτάμι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο την επόμενη ημέρα, με «λογικές, ρεαλιστικές προτάσεις που αφορούν την Ελλάδα του σήμερα», όπως παρουσιάστηκαν από το Σταύρο Θεοδωράκη και τους εμπειρογνώμωνες του Ποταμιού στη διακαναλική συνέντευξη τύπου.

«Από την αρχή, μιλάμε και στοχεύουμε στον ιδιωτικό τομέα, είτε λέγεται γεωργία, είτε κτηνοτροφία, από την πιο μικρή μέχρι τη μεγαλύτερη εξαγωγική επιχείρηση» τόνισε η κ. Μάρκου.

Στο ερώτημα «γιατί το Ποτάμι» η κ. Μάρκου είπε πως «ό,τι έχουμε πει, το έχουμε ακολουθήσει πιστά. Μιλούσαμε από την αρχή για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, είμαστε υπέρ των συνεργασιών, μιλάμε με τον κόσμο ανοιχτά, αποδείξαμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν μαγικές λύσεις, αλλά έχουν επαφή με την καθημερινότητα».

Για το ενδεχόμενο νέων εκλογών, η κ. Μάρκου είπε πως «η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κι εμείς κάνουμε μόνο εκλογές και συζητάμε τα εσωκομματικά του Σύριζα. Άλλες χώρες τρέχουν μπροστά με απίστευτη ταχύτητα κι εμείς μένουμε πίσω. Πρέπει να πάμε παρακάτω, να δούμε τί θα γίνει με τις επιχειρήσεις, με την ανεργία».

Για τις κόκκινες γραμμές του Ποταμιού η κ. Μάρκου δήλωσε: «Κόκκινες γραμμές είναι οι προτάσεις μας. Δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στο παλιό, στην αναξιοκρατία, στο πελατειακό κράτος. Αυτά πρέπει να σταματήσουν και ήρθε η στιγμή με τη δική μας συμβολή».

«Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις αλλεπάλληλες εκλογές, νιώθει ότι τον έχουν κοροιδέψει, κανένας δεν μιλάει για το τί θα γίνει. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ποιό είναι το πρόγραμμα των δύο «μονομάχων».  Να πουν ξεκάθαρα τα τρία βασικά πράγματα που βλέπει ο καθένας για την επόμενη ημέρα και είναι στόχος να τα πραγματοποιήσει» είπε η κ. Μάρκου.

Για το μεταναστευτικό, είπε πως «Η κατάσταση στα νησιά και τα σύνορα με τα Σκόπια είναι ντροπή. Από την αρχή λέγαμε ότι είμαστε ευρωπαϊκό κράτος και έπρεπε να ζητήσουμε μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χάσαμε 500 εκ. ευρώ λόγω της κ. Χριστοδουλοπούλου που δεν σύστησε την αναγκαία Διαχειριστική Αρχή».


Τέλος, όσον αφορά το όραμά της για την Ελλάδα του αύριο, η κ. Μάρκου είπε πως «Δεν θέλω να βλέπω παιδιά στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους να μην μπορούν να προσφέρουν στους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Εργασία, νέες δουλειές. Αυτό ελπίζω και γι αυτό θα προσπαθήσω».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top