Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η


Ο «Καλλικράτης» είναι πλέον πραγματικότητα και σε λίγο θα κληθούμε να εκλέξουμε το δήμαρχο και το συνδυασμό του, όπου θα εμπιστευτούμε την τύχη του διευρυμένου δήμου του Ωραιοκάστρου γενικά και των κοινοτήτων μας ειδικότερα.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα διεκδικήσουν το αξίωμα της διοίκησης του νέου δήμου μας, μοιραία θα κριθούν, όσοι από αυτούς έχουν προϊστορία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι μόνο από τις διακηρύξεις τους για τους μελλοντικούς τους χειρισμούς αλλά και από το βίο και την πολιτεία τους, το έργο και το ήθος που ήδη επέδειξαν ως δημόσια πρόσωπα.
Κανείς δεν προσδοκά την τελειότητα από τους ανθρώπους της δράσης, γιατί όποιος δρα κάνει και λάθη γιατί έχει να συνθέσει πολύπλοκους παράγοντες και δεδομένα.
Προσδοκά όμως από αυτούς όραμα, πολλή δουλειά, μαχητικότητα, αφιέρωση άπειρου χρόνου και ήθος.
Όποιος δεν εκπληρώνει αυτές τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις, δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί την ψήφο του λαού.
Συνδημότες, ας μην εμπιστευτούμε την τύχη του νέου δήμου μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στα ανεύθυνα χέρια μιας διοίκησης που δεν συγκεντρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Ας μην εμπιστευτούμε αυτόν που οικτρά μας διέψευσε και μας οδήγησε όχι μόνο στη στασιμότητα αλλά και στην οπισθοδρόμηση κατά τα οκτώ χρόνια διοίκησης του δήμου Μυγδονίας.
Να μην εμπιστευτούμε αυτόν που την άσκηση του αξιώματος του δημάρχου τη θεωρεί «μαγκιά και κέφι».
Αυτόν που δεν έκανε πίσω ούτε στο ελάχιστο στα επαγγελματικά του συμφέροντα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Που συνέχιζε να αφιερώνει απτόητος τον ίδιο χρόνο στη δουλειά του και να «διοικεί» εξ αποστάσεως και «δι’αντιπροσώπων», που η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο, μια φορά το μήνα, ήταν δυνατή μόνο στις 11 το βράδυ, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μια παρουσία που εξαντλούνταν σε έναν απρεπή και χυδαίο λόγο προς όποιον διαφωνούσε με τις θέσεις του.
Να μην αφήσουμε, συνδημότες, την τύχη μας στο δήμαρχο της αδιαφάνειας, των ρουσφετολογικών προσλήψεων των 100 και πλέον υπαλλήλων, των περισσότερων χωρίς αντικείμενο εργασίας.
Πώς λοιπόν να μην ανέρχεται το έλλειμμα του δήμου Μυγδονίας σε 10.000.000 ή κατ’ άλλους σε 12.000.000 ευρώ ;
Να μην εμπιστευτούμε το δήμαρχο των ανύπαρκτων έργων για μια ολόκληρη 8ετία.
Η αδιαφορία του για την οργάνωση της νομικής υποστήριξης του δήμου, οδήγησε αφ’ ενός στο να υποστεί ο δήμος μεγάλη υλική ζημιά στην περίπτωση της αποζημίωσης του ιδιοκτήτη του ψυχιατρικού ξενώνα, αφ’ ετέρου στο να χάνονται δημοτικές εκτάσεις μεγάλης αξίας και τέλος στο να πληρωθούν μεγάλα ποσά για τις μελέτες για το δημαρχείο «φάντασμα», που απλώς υπήρξε άλλο ένα αντικείμενο εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών.
Το αποχετευτικό, που ήταν η σημαία των δύο προεκλογικών του αγώνων δεν κατάφερε να το φέρει σε πέρας παρόλο που φόρτωσε το δήμο με χρέη.
Το οδόστρωμα στους εσωτερικούς δρόμους είναι σε τρισάθλια κατάσταση, ειδικά στο Μελισσοχώρι.
Το όριο επικινδυνότητας, λόγω νιτρικών, του πόσιμου νερού της περιοχής, έχει ξεπεραστεί. Οι σωληνώσεις ξερνάνε σκουριά μετά από κάθε διακοπή του νερού.
Η σχολική στέγη είναι ένα ακανθώδες πρόβλημα που ταλανίζει γονείς και παιδιά. Έμεινε άλυτο πρόβλημα κατά τα οκτώ χρόνια της δημαρχίας του, παρόλο που του υποδείχθηκε οικόπεδο.
Όμως τέτοια προβλήματα ποτέ δεν ευαισθητοποίησαν το δήμαρχο Μυγδονίας και υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, γιατί επιπλέον δεν τον καίνε μια και ο ίδιος δεν ζει στη Μυγδονία.
Ούτε μια στοιχειωδώς λογική και αξιοπρεπή παράκαμψη για πρόσβαση στη Μυγδονία και ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λητή, δεν κινητοποιήθηκε να εξασφαλίσει κατά την κατασκευή της Εγνατίας οδού στην περιοχή.
Πώς τολμά να ζητά την ψήφο μας για να αναδειχθεί δήμαρχος Ωραιοκάστρου τη στιγμή που απέτυχε στη διοίκηση ενός μικρού δήμου τριών μόλις κοινοτήτων; Πώς τολμά να έχει την αξίωση να γίνει δήμαρχος Ωραιοκάστρου, τη στιγμή που δήλωνε ότι απεχθάνεται «μετά βδελυγμίας» την ιδέα της συνένωσης της Μυγδονίας με το δήμο Ωραιοκάστρου;
Αυτός που πολέμησε αυτή την ιδέα της συνένωσης με νύχια και με δόντια, στα κόμματα, στα υπουργεία, στην επιτροπή επιστημόνων; Αυτός που δήλωνε ότι η συνένωσή μας με το Ωραιόκαστρο θα σημάνει την καταστροφή μας;
Αυτός που προωθούσε την ιδέα ενός δήμου με κέντρο το Λαχανά, απλώς και μόνο επειδή επένδυε στη διαιώνιση της εξουσίας του;
Είναι δυνατόν να έχει όραμα, πρόγραμμα, σχέδια για ένα δήμο που του ήταν ανεπιθύμητος ;
Συνδημότες, να μην εμπιστευτούμε το μεγάλο απόντα κατά τη διάρκεια της 8χρονης θητείας του στη Μυγδονία. Γιατί θα είναι ακόμη πιο απών και επιζήμιος σε ένα μεγάλο δήμο που απαιτεί όραμα, χρόνο, δουλειά, ικανότητες, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα και ήθος.
Να πούμε ένα μεγάλο όχι στην εξουσία της αδιαφάνειας, της αναποτελεσματικότητας και του καιροσκοπισμού.
Εμείς τη γευτήκαμε γιατί να τη γευτούν και άλλοι;


Μελισσοχώρι, 4/10/2010 Υποψήφιοι δημοτικοί & τοπικοί σύμβουλοι
Μελισσοχωρίου του συνδυασμού
«Σύγχρονη Εποχή
Ισότιμες Κοινωνίες»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top