Μια εξαιρετική βραδιά απόλαυσαν προχθες το βράδυ όσοι παρευρέθηκαν στο κτίριο «Παύλος Μελάς». Τριάντα πέντε χορωδοί της Kρατικής Χορωδίας Δωματίου της Αρμενίας παρουσίασαν υπό τη μουσική καθοδήγηση του μαέστρου Ρόμπερτ Μιλκεγιάν έργα του Κομιτάς, ιδρυτή της Εθνικής Αρμενικής Σχολής και πρωτοπόρου της εθνομουσικολογίας, αλλά και συνθέσεις των Σνίτκε, Μπάρμπερ, Χαλατζιάν και Μιλκεγιάν.
Με αφορμή την 100ή επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει στο δήμο μας την Κρατική Χορωδία Δωματίου της Αρμενίας και να χαρίσει σε όλους μια μοναδική εμπειρία.
«Ήταν μια εξαιρετική βραδιά για όλους μας. Η Κρατική Χορωδία Δωματίου της Αρμενίας μας χάρισε στιγμές συγκίνησης. Η αποδοχή και ανταπόκριση του κόσμου του Ωραιοκάστρου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο τον πολιτισμό στο δήμο μας», τόνισε ο κ. Αταμιάν. 
Να σημειωθεί ότι η παγκοσμίου φήμης Κρατική Χορωδία Δωματίου της Αρμενίας, που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα πολυφωνικά σύνολα δωματίου στη χώρα της, συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 2000 και έκτοτε έχει κάνει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο: Λονδίνο, Μπέργκαμο (Ιταλία), Αγία Πετρούπολη, Στρασβούργο, Καναδά κ.α. Η αρχική της ονομασία ήταν Αρμενική Χορωδία Δωματίου, αλλά μετονομάστηκε σε State Chamber Choir of Armenia (SCCA) το 2008, οπότε ανέλαβε τη καλλιτεχνική και μουσική της διεύθυνση ο πολυβραβευμένος μαέστρος Ρόμπερτ Μιλκεγιάν. Το 2012 εμφανίστηκε στην περίφημη εκκλησία Frauenkirche συμπράττοντας με τη Φιλαρμονική της Δρέσδης. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας έχει ένα εύρος που εκτείνεται από τον Μπαχ μέχρι τη σύγχρονη εποχή, και φυσικά περιλαμβάνει έργα του «πατέρα» της εθνικής μουσικής σχολής της Αρμενίας, Κομιτάς, καθώς και έργα σύγχρονων αρμένιων συνθετών.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top