Mεγάλη ένταση και οξεία αντιπαράθεση στη συνεδρίαση.



Στο δημοτικό συμβούλιο μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για το ΤΙΤΑΝ. Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τον δημοτικό σύμβουλο Τσακίρη Παντελή και τη δημοτική κίνηση πολιτών «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απαίτησαν εξηγήσεις για την μη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου από το δήμαρχο για το τεράστιο αυτό θέμα με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση και οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Καρασαββίδη και του δήμαρχου Ν. Μπάτου. «Ή είσαι ανίκανος ή εξυπηρετείς συμφέροντα» είπε απευθυνόμενος προς το δήμαρχο ο Δ. Καρασαββίδης, όταν ο δήμαρχος προσπάθησε να απαλλαχθεί των ευθυνών του με τη δικαιολογία ότι φταίνε οι υπάλληλοι του Δήμου, που δεν τον ενημέρωσαν για το έγγραφο που απέστειλε η Νομαρχία, από τις 10 Μαρτίου για να ενημερώσει και να ζητήσει τη γνώμη του Δήμου για το θέμα της καύσης των απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ. Στη συνέχεια και o επικεφαλής της παράταξης «Όραμα –Δημιουργία» Α. Πολυχρονίδης, στηλίτευσε αυτή τη πρακτική του δήμαρχου θυμίζοντας ότι και κατά το παρελθόν, για εξίσου σοβαρά θέματα όπως για τα οικόπεδα του Βατοπεδίου, χρησιμοποίησε αυτού του είδους τις δικαιολογίες και κατέληξε λέγοντας « αναλάβετε τις ευθύνες σας επιτέλους κ. δήμαρχε, ζητήστε τουλάχιστον ένα συγνώμη».
Στη δευτερολογία του ο Δ. Καρασαββίδης, αναφέρθηκε στις σχετικές έρευνες για τις επιπτώσεις της καύσης των απορριμμάτων στη υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής λέγοντας: « Σύμφωνα με τις έρευνες θα αυξηθούν κατά 670% οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα και κατά 44% η αύξηση σαρκώματος μαλακών ιστών και 27% αύξηση λεμφώματος non-Hodgkin.
θα αυξηθούν τα κρούσματα καρκίνου του λάρυγγα. και θα αυξηθεί κατά 37% η θνησιμότητα από καρκίνο στο συκώτι. Όπως και ότι θα διπλασιασθεί η πιθανότητα θνησιμότητας από καρκίνο σε παιδιά» Για να καταλήξει ο Δ. Καρασαββίδης λέγοντας ότι « δεν επιτρέπεται για ένα τόσο σοβαρό έγγραφο, για ένα θέμα που αφορά την υγεία των κατοίκων του Ωραιοκάστρου, ο δήμαρχος να δηλώνει άγνοια»και το απέδωσε αυτό ο Δ. Καρασαββίδης, καταλήγοντας, στα 16 χρόνια που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου ο Ν. Μπάτος και που ίσως να τον έχουν κουράσει και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Ο δήμαρχος ανταπάντησε με οξείς χαρακτηρισμούς, συνέχιζε να δικαιολογείται για το θέμα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους υπαλλήλους και μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη Μυγδονία, κάνοντας κριτική στη διοίκηση του Γαβότση και στη συνεργασία του με τον Δ. Καρασαββίδη.
Στη τέλος πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» Στάθης Κελεσίδης, και Σ. Τσόκας, λέγοντας ότι επί 4 μήνες το «έκρυβαν» το θέμα οι αρμόδιοι, ώσπου πήρε διαστάσεις από την παρέμβαση των πολιτών και αναγκάστηκαν οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι να τοποθετηθούν δημόσια και έντρομοι υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής να καταδικάσουν την καύση των απορριμμάτων και να ζητήσουν την ανάκληση της άδειας στο ΤΙΤΑΝ, από τη νομαρχία.
http://www.oraiokastro.net/main.aspx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top