Ο Νίκος Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1981 μεγάλωσε και ζει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας τον Οκτώβριο 2006 με τον συνδυασμό «Ενωτική Προοπτική» του δημάρχου Δημήτρη Σαραμάντου, καθώς τον τίμησαν με την ψήφο τους 254 συντοπίτες του.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον τομέα ερευνών και πραγματογνωμοσύνης τροχαίων ατυχημάτων.
Κατά την τετραετία 2007 -2010 διετέλεσε μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Καλλιθέας και Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η Νέας Φιλαδέλφειας .
Το 2007 ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλλιθέας ενώ στις αρχές του 2010 μετακινήθηκε ως Εντεταλμένος Σύμβουλος στη Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Καλλιθέας.



Σήμερα, είχε την καλοσύνη να επισκεφθεί τα γραφεία του oraiokastronews και να μας απαντήσει σε μία σειρά θεμάτων που του θέσαμε:

Νίκο, είσαι νέος στην ηλικία και υποθέτω πολυάσχολος επαγγελματικά. Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την αυτοδιοίκηση;
Προέρχομαι από μία οικογένεια που με εφοδίασε με αρχές και αξίες προσφοράς για το συνάνθρωπο. Από μικρός ένιωθα την ανάγκη συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα της Νέας Φιλαδέλφειας. Όταν ο Δημήτρης Σαραμάντος μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση . Και νοιώθω την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δημότες Καλλιθέας που με ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα.

Ποιες οι εντυπώσεις σου μέχρι σήμερα από την ενασχόληση σου με την αυτοδιοίκηση;
Η αυτοδιοίκηση είναι το μέσον για να συμβάλλει ο καθένας από εμάς, με τον τρόπο του, στην υλοποίηση οραμάτων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη του τόπου μας.


Αν στις εκλογές του Νοεμβρίου, εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος στο νέο Δήμο Ωραιοκάστρου, σε ποιόν τομέα θα ήθελες να αφήσεις τη δική σου «σφραγίδα» ;
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Σήμερα, η καινούργια "αρχιτεκτονική" η οποία προτείνεται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, που έχει προβλήματα από τη μια μεριά αλλά παρέχει και μεγάλες δυνατότητες. Το μέλλον του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου, εξαρτάται και από τη συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος μας. Σε αυτό, θα περιλαμβάνονται πολλές δράσεις που θα αφορούν στη νέα γενιά, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αυτά είναι πεδία με προνομιακό ενδιαφέρον για εμένα, τομείς που πιστεύω πως μπορώ να συμβάλλω θετικά.

Τι θα πρότεινες στους νέους και στις νέες που σήμερα νοιώθουν ότι ο τόπος τους δεν τους προσφέρει εύκολα τις ευκαιρίες που ονειρεύονται;
Να διεκδικήσουν. Νομίζω πως σήμερα οι νέοι διαθέτουν γνώση, κατάρτιση και όρεξη να αξιοποιήσουν, τολμώντας, τις όποιες δυνατότητες τους παρέχονται, μέσα στο πλαίσιο των γενικά κακών οικονομικών συνθηκών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top