Στο ίδιο έργο θεατές.

Μία από τα ίδια κι όποιον πάρει ο χάρος.
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.
Μετά τις κεραίες, το αβάσταχτο οθωμανικό Χαράτσι του νερού, τώρα τα χειρότερα. Πάνω από τα κεφάλια μας, μέσα στις ψυχές μας, στις αναπνοές των παιδιών μας, θα βάλουμε τον Χάρο μέσα τους, τον Θάνατο στη ζωή μας.
Η σιωπή μας, σκοτώνει τα παιδιά μας, το αύριο του τόπου μας, το αύριο το δικό μας( και για μας δε βαριέσαι, εμείς κάναμε ότι κάναμε)…των παιδιών μας.
Έτσι απλά , έτσι ξαφνικά παίρνουν μια απόφαση από το πουθενά οι μεγαλοκαρχαρίες, οι σκορπισμένοι χάροι του κέρδους, για εμάς ,χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς καμία κουβέντα.
Όλα για το χρήμα, όλα για τα λεφτά…για τον μαμωνά!
Και σου λένε αυτοί που τους κάναμε ανθρώπους με την ( βλακωδώς ψήφο μας), δεν μπορούμε να ανατρέψουμε νομαρχιακή απόφαση, τι λες ρε Μ…παγάσα, να μας κόβετε τους μισθούς, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό μας, το κάνετε σε μία νύχτα στο λεπτό, εκεί νόμοι δεν υπάρχουν;
Το να υποθηκεύετε το σήμερα , το αύριο, και το από δω και πέρα, ξέρετε να το κάνετε και νόμος δεν υπάρχει.
Το να μας τα παίρνετε αναδρομικά, ξέρετε και νόμος δεν υπάρχει.
Στην εγκληματική και απάνθρωπη και δεν ξέρω τι άλλο, απόφαση ενός νομαρχιακού συμβουλίου ( της νομαρχίας Θεσσαλονίκης), γιατί δεν μπορείτε να κάνετε κάτι;
Εσείς που πήρατε αυτή την διαολεμένη απόφαση για την καύση αποβλήτων στο ΤΙΤΑΝ, να έρθετε να ζήσετε, να αναπνεύσετε, να περπατήσετε στο Ωραιόκαστρο και στη γύρο περιοχή.
Να φέρετε τα παιδιά σας να πάνε σχολείο, να παίξουν, να αναπνεύσουν τον μολυσμένο αέρα που μας χαρίζετε.
Μας σκοτώνετε, μας εκτελείτε, μας δολοφονείτε… είστε εγκληματίες!!!
Φίλε και Πόντιε Παναγιώτη Ψωμιάδη, καλά έκανες και τα μάζεψες, καλά έκανες και τους ξεμπρόστιασες τους δημάρχους μας, που μας χόρτασαν με τα ψέματα τους και τα δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα. Τελικά και ήξεραν και είχαν δει το έγγραφο που τους είχες στείλει και είχαν ακούσει, μη μας παραμυθιάζουν άλλο, φτάνει ως εδώ!
Τελικά είπες ( από ότι κατάλαβα), περιμένω τις προτάσεις σας, θα τις έχεις.
Να μας δεχτείς, να μας ακούσεις, να μας αφουγκραστείς, Φίλες Πόντιε Παναγιώτη Ψωμιάδη, ξέρω ότι καταλαβαίνεις και νιώθεις αυτά που σου γράφω και όλοι μας φωνάζουμε.
Πάρε πίσω την Νομαρχιακή αυτή θανατηφόρα απόφαση μία και καλή.
Οι Δήμαρχοι άλλα για άλλα, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…κι εμείς στη μέση.
Παναγιώτη κλείσε το θέμα εδώ, με την ποντιακή λεβεντιά που έχεις και ξεκαθάρισε τα πράγματα, εδώ και τώρα.
Πάνω απ’ όλα το περιβάλλον, το αύριο των παιδιών μας!
Μεγαλύτερη αξία δεν έχουν τα πρόσκαιρα τα λεφτά, τα ευρουλάκια, και το δολοφονικό χρήμα τους!
Θα ξανάρθω Πανίκα ( και λοιποί κοιμώμενοι Δήμαρχοι), θα ξανάρθω!...
Υ.Γ. Έρχονται οι εκλογές, ας απαντήσουμε όλοι με την ψήφο μας, αυτούς που μας κοροϊδεύουν. Η πολίτική και οι πολιτικοί, δεν είναι πάνω από την ζωή μας!



Δημήτρης Νικολαϊδης
σκιτσογράφος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top