Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου γι αυτά που συμβαίνουν στη μικρή μας πόλη, που προσωπικά με υποτιμούν. Την άποψη μου είμαι σίγουρη την ασπάζονται πολλοί.
- Στο προεκλογικό διάστημα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, ήταν της μόδας η ίδρυση νέων συλλόγων με γυναικεία μέλη επί το πλείστον. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις είχαν μια ανησυχία κι έναν προβληματισμό όσον αφορά γυναικεία κοινωνικά θέματα. Και μετά τη λήξη των εκλογών ;
Εξανεμίστηκαν όλοι αυτοί οι σύλλογοι . Ήταν άχρηστοι πλέον !!!
Στις φετινές εκλογές, που είναι μια ανάσα μπροστά, παρατηρείται ο ενθουσιώδης οίστρος της ενασχόλησης με φιλανθρωπικά ιδρύματα από πολυετίας ιδρυθέντα.
Σπρώχνονται στην ουρά , ποιός υποψήφιος ή υποψήφια Δημοτικού Συμβουλίου για να γραφούν μέλη της οποιαδήποτε φιλανθρωπικής οργάνωσης.
Έτσι ξαφνικά τους έπιασε η συμπόνοια. Τώρα κατάλαβαν και την ανθρώπινη ''αλτρουιστική '' πλευρά τους.
Ως εκ θαύματος άνοιξαν τα μάτια τους και ....είδαν όλο τον πόνο, την αρρώστια, την ορφάνια, την μοναξιά των συνανθρώπων τους.
Βλέπετε πρωτύτερα δεν μπορούσαν να....δουν, λόγω του παραπετάσματος που είχαν στα μάτια τους, της αναλγησίας , της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού.
Του στυλ : ωχ αδερφέ εμείς θα βοηθήσουμε τον κόσμο ; ας το κάνουν οι ΑΛΛΟΙ.
Δεν θα σας ρωτήσω φυσικά πόση θα είναι η θητεία των νεοφώτιστων ''ΑΝΘΡΩΠΩΝ''' . Την επομένη των εκλογών, θα πάρουν… απαλλαγή.
Ευτυχώς όμως που πάντα υπάρχουν οι ΑΛΛΟΙ που μοναδικό τους εφαλτήριο είναι η ΑΓΑΠΗ γι αυτούς που τη χρειάζονται και όχι οι νέοι και οι παλιοί σύλλογοι για να τους χρησιμοποιήσουν προς τέρψη ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Σ'αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι ο εθελοντισμός μου σε κάθε μορφή κοινωνικής προσφοράς μετράει πάνω απο΄δύο δεκαετίες , χωρίς πολιτικά κίνητρα .Αυτόν τον καιρό όμως απέκτησα έναν δισταγμό στο να παρουσιάζω την χείρα μου προς βοήθεια.Φοβούμενη οτι θα μεταφραστεί αλλιώς.
Αλλά ωστόσο δίχως προεκλογικές αυτοπροβολές και αθέατα δεν σταματά η κοινωνική μου προσφορά .

Με εκτίμηση
Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ- ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top