ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εβδομήντα πέντε νέες αίθουσες διδασκαλίας σχεδιάζει να παραδώσει στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της ραγδαία αναπτυσσόμενης πόλης η δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου, η οποία έχει θέσει στην κορυφή της ατζέντας της τα ζητήματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης.

Ήδη ο Δήμος Ωραιοκάστρου έλαβε το «πράσινο φως», με την έγκριση του σχετικού κτιριολογικού προγράμματος, ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή του εξαθέσιου 5ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή νότια της Γαλήνης.
Ακόμη, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου σε οικόπεδο στη συμβολή της Δημητρίου Υψηλάντη με την Περικλέους, το οποίο μάλιστα παραχωρείται στον δήμο κατά πλήρη κυριότητα από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι αρχιτεκτονικές μελέτες για την προσθήκη έξι αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αίθουσας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αίθουσας γυμναστικής στο 1ο δημοτικό σχολείο, καθώς και για την προσθήκη τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας, μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων κι ενός γυμναστηρίου στα 1ο και 2ο γενικά λύκεια.
Στον σχεδιασμό του δήμου Ωραιοκάστρου περιλαμβάνεται επιπλέον η κατασκευή δωδεκαθέσιου δημοτικού σχολείου σε οικοπεδική έκταση επί της οδού Βενιζέλου στα Πεύκα, η οποία παραχωρήθηκε κατά πλήρη κυριότητα από τη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγχρόνως, ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ώστε να προχωρήσει μέσω των ΣΔΙΤ η κατασκευή του 6ου δωδεκαθέσιου ολοήμερου δημοτικού σχολείου στην περιοχή του ΟΑΕΔ και του 3ου δωδεκαθέσιου γυμνασίου επί της οδού Νεοχωρούδας. Πλήρης μελετητική ωριμότητα, εξάλλου, υπάρχει και για το έργο της προσθήκης τριών αιθουσών στο λύκειο.
«Στα χρόνια που προηγήθηκαν παραδώσαμε 114 νέες αίθουσες διδασκαλίας σε δέκα σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα, ενώ ήδη έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή επιπλέον 75 αιθουσών, ώστε πλέον να καλύψουμε τις ανάγκες στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης για τα επόμενα είκοσι χρόνια», επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το Ωραιόκαστρο επιλέγεται κάθε χρόνο ως τόπος μόνιμης κατοικίας από χιλιάδες νέες οικογένειες, με αποτέλεσμα οι ανάγκες στον τομέα της σχολικής στέγης να πολλαπλασιάζονται. «Με την αυξημένη ετοιμότητα που επιδείξαμε στον τομέα αυτό, όμως, και με τον έγκαιρο προγραμματισμό μας καταφέραμε το σύνολο των σχολείων του δήμου μας να λειτουργεί αποκλειστικά σε πρωινή βάρδια, ενώ στους περισσότερους άλλους δήμους –και χωρίς μάλιστα να παρατηρείται αυτή η ραγδαία αύξηση του μαθητικού δυναμικού που καταγράφεται στο Ωραιόκαστρο- ανθεί η διπλοβάρδια», τόνισε ο κ. Μπάτος.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top